(非會員)
2010-07-23 9 瀏覽
要搵地方同媽媽慶祝生日, 因之前經過見到門面裝修同望入入面環境都好似幾好, 係度睇緊佢個meun 時, 個 waitress 出黎介紹左一輪, 仲俾埋咭片我, 見佢d dinner set 都幾吸引, 決定book 位一試.一行三人入到餐廳原來座位不多, 約20多個座位, 睇左meun, 就決定叫兩個set , 另外再加個pizza.見佢地有個promotion 係seafood platter, 細妹又係蟹王, 就叫左個seafood platter食左先, (包括4隻生蠔(2澳洲+2西非, 8隻蝦, 8 隻青口和麵包蟹), waitress介紹要食左澳洲先, 因西非比澳洲海水重, 口感和味道比酒店吃的完全高幾班, 特別係個aftertaste, 差不多三分鐘海水味依然在口腔徘徊, 另外個麵包蟹,d 糕真係好多. only食佢d 糕都值回票價, 個蝦同青口口感都ok.不過就味道一般喇Main Course叫左一個 澳洲和羊架dinner set(我都係第一次聽有和羊, 一問之下原來係穀飼羊, 油脂平衡分佈好d, 同冇咁蘇, 跟是日餐湯(成個名唔記得, 總之係南瓜+蕃茄湯)個湯甜甜地都

, 個蝦同青口口感都ok.不過就味道一般喇

, 跟是日餐湯(成個名唔記得, 總之係南瓜+蕃茄湯)個湯甜甜地都ok既, 是日頭盤(德國薯仔沙律)個汁同d 薯仔都好好味, 是日甜品tirumisu ($288)
和羊味道唔蘇, 5成熟岩岩好, 份量十足, 有3 大隻, 超讚~~~

另外一個set 叫左柳西蘭牛柳 ($228),餐湯+$25轉左黑松露野菌忌廉湯, 頭盤就+$98轉白酒澳洲青口(d湯可以用黎點麵包), 最後甜品食左朱古力心太軟,一上菜見到寫埋字..十分窩心(因為book 位時我地有講係同媽媽慶祝生日), ~~~~~~Also good

另外加多個 四式芝士 pizza (8’), 是薄底, Pizza 個quality 一樣好好, 雖然個餅底唔係咁有驚喜, 但係個味到唔錯.

整體食物都好好味...個蟹到而家都仲好掛住...不過係地方略細...服務都唔錯..
青口
好味
四式芝士pizza
心太軟.媽媽見到好開心~
2010-07-17
慶祝紀念
生日
青口
好味
心太軟.媽媽見到好開心~
  • seafood platter
  • 和羊架