2021-04-04
放工唸住去食個pizza, 見到呢間係灣仔既西餐廳, 好chill好舒服咁~一入去仲見到個意大利廚房先見到既烤爐, 似乎係好正宗既餐廳1)Margherita pizza Menu有得自己配唔同配料既pizza, 但我自己就最鐘意食簡單又考功夫既Margherita pizza果然無令我失望, 皮外脆, 但又有咬口, 好Chewy, 烤既時候應該掌握得十分好~芝士無過熟, 上到黎仲水水地, 超級好味!2) Kale Salad with Parma Ham好清爽既沙律, 加埋火腿咸咸地, 好開胃3) Impossible Meatball 未試過未來肉, 一於試下, 好似真既肉咁, 再加上蕃茄醬, 好正~4) Apple Tarte Tatin法式滋味既蘋果派, 同一般食到既好唔同好似無皮既蘋果派咁, 果肉好多, 加上凍既Vanilla Ice Cream, 撞埋熱既奶~ 好多層次呢埋單人均都係$200, 但食到咁高質素既食物, 真係超抵~ 正啊
1)Margherita pizza
芝士無過熟, 上到黎仲水水地, 超級好味!
2) Kale Salad with Parma Ham
好清爽既沙律, 加埋火腿咸咸地, 好開胃
3) Impossible Meatball
4) Apple Tarte Tatin
法式滋味既蘋果派, 同一般食到既好唔同