2021-07-04
雨天 坐在窗旁看雨景 吃吃下午茶真不錯!🫖-由於之前食過佢哋嘅Tea Set咸點、甜點都好好味! 心心念念想再嚟食 今次下午茶內容有1、2款唔同咗不過都係咁好味👍🏻同埋哩度嘅咖啡都係香濃又夠滑成個組合 我很喜歡💕.🏷HKD428/2人|配2杯自選飲品.➖➖➖➖➖➖▪️咸點▪️➖➖➖➖➖🔸日本魔鬼蛋配黑松露三文魚籽蛋白煮得好嫩,中間嘅蛋黃醬好滑,蛋味、黑松露都好香,仲有三文魚籽嘅口感,簡單嘅食材,但味道出色。👍🏻.🔸巴馬火腿配哈密瓜咸香嘅火腿同清甜哈蜜瓜,絕對係好朋友,佢哋嘅火腿好有油香,好好味。.🔸煙三文魚米餅咸咸嘅煙三文魚口感彈牙,泰式米餅脆身香,夾埋一齊幾特別。.🔸香煎北海道帶子帶子好厚身,入口好鮮味,而且煎得好香!配埋卜卜脆三文魚籽口感更豐富!👍🏻👍🏻.🔸法式鹹批批皮有香牛油味,好香脆,餡料有洋蔥、蘑菇、芝士白汁,唔錯。.🔸明太子蟹肉牛角包牛角包好酥脆唔油膩,中間嘅明太子同蟹肉沙律好有咸香鮮味,讚👍🏻!..➖➖➖➖➖➖▪️甜點▪️➖➖➖➖➖🔸手工鬆餅鬆餅好鬆軟又香牛油,唔會乾身吸口水,我鍾意有提子個款。.🔸醉人提拉米蘇咖啡酒味突出、好香,cheese打得好滑,好味😋!.🔸心軟布朗尼香濃嘅
真不錯!🫖
由於之前食過佢哋嘅Tea Set
咸點、甜點都好好味!
心心念念想再嚟食
➖➖➖➖➖➖▪️咸點▪️➖➖➖➖➖
🔸日本魔鬼蛋配黑松露三文魚籽
🔸巴馬火腿配哈密瓜
🔸煙三文魚米餅
咸咸嘅煙三文魚口感彈牙,泰式米餅脆身香,夾埋一齊幾特別。
🔸香煎北海道帶子
🔸法式鹹批
批皮有香牛油味,好香脆,餡料有洋蔥、蘑菇、芝士白汁,唔錯。
🔸明太子蟹肉牛角包
➖➖➖➖➖➖▪️甜點▪️➖➖➖➖➖
🔸手工鬆餅
鬆餅好鬆軟又香牛油,唔會乾身吸口水,我鍾意有提子個款。
🔸醉人提拉米蘇
咖啡酒味突出、好香,cheese打得好滑,好味😋!
🔸心軟布朗尼
香濃嘅朱古力,唔太甜,仲有少少合桃碎,唔錯!
🔸經典馬卡龍
一款橙味、一款綠茶,焗得好薄脆、而唔硬!中間個jam有少少甜,整體好食。
🔸秒密*
呢款係柚子巴斯克蛋糕,芝士蛋糕好香、好滑,加上柚子清香,唔甜,好好食!👍🏻👍🏻