2021-06-28
星期日去大圍做嘢,做完都2點,肚仔已經打鼓。諗起積富街多食肆,不如逛逛,睇吓有乜啱心水。經過夏雪,聽聞它的waffle 唔錯,一於同老公試試。店舖不大,有兩層,設計有特色,畫上壁畫,可愛。我特別喜歡它牆上一些有意思的精句,一個好提醒。餐牌選擇以窩夫為主,有咸有甜,亦有圖可參考。既然當主餐,就點一個咸味窩夫,即All Day Breakfast ($108),加每人一杯咖啡,我要Flat White ($40) ,老公要Cappuccino ($40)。它有最低消費,每位$60。咖啡先上,上面是Cappuccino 而下面是Flat White,拉花漂亮。不知誰人想到為咖啡拉花,增添了不少浪漫與美感。我的Flat White,咖啡味香濃,奶亦幼滑,好味!👍🏻👍🏻👍🏻全日早餐上檯有點震撼,頗大份,亦有多種食物,煙肉丶香腸丶煙三文魚丶茄汁豆丶大啡菇丶薯餅丶炒蛋及沙律菜,當然少不了烘窩夫,睇見都流口水。先試沙律菜,十分之新鮮,加了醋及自家醬汁,好味兼開胃。接著試吓窩夫,十分之脆口,內裏亦軟熟,佢帶有很香的蛋味,有無cream 都咁好味。😍😍😍其他配菜亦都有水凖,尤其是啡菇及薯餅。啡菇一烘便有獨
其他配菜亦都有水凖,尤其是啡菇及薯餅。啡菇一烘便有獨特香味,它時間掌握得啱啱好,冇過火而變得軟稔稔。👍🏻👍🏻👍🏻 薯餅很香薯味,蛋亦炒得滑溜。整體而言,是一新鮮熱辣的All Day Breakfast ,Yummy Yummy Yummy! 😋😋😋