2014-05-12
朋友成日推介呢間yogurt 店,話超大份量,絕不欺場。今日難得經過,唔理減唔減肥啦。下午時段,都好多人係門外排隊領yogurt or 落單。果然受歡迎 店外display 好靚,份量好"高"。大部份價錢於50幾至60幾。其實真係唔平,但當見到真身,有女人一隻半手掌高,杯內不空心,滿滿的加分。我揀了special 2014,外形實在太靚。不過二朵花係冇味既。反而啡色既乾果同野莓脆粒,二樣都酸酸甜甜,同yogurt味好match。而yogurt 奶味比較重,yogurt 應該有既酸反而小了點,呢款yogurt 內有朱古力mousse,超濃朱古力味,配上奶味重既yogurt ,感覺勁似雪糕。底下有雪梨粒同燕麥脆脆。一杯yogurt 多種感受。69元抵食。