2016-10-27 304 瀏覽
長沙灣間星廚終於開翻,仲要開係屋企附近,真係好開心呀,當初食過覺得幾滋味,價錢又平喎,今晚見佢新裝修好,即刻過黎睇下有乜新攪作啦。唔開心,有人甩底,唯有。。。另擇一天去搵大食EVA吃吃,看看又如何?芝士焗蟹蓋48內涵澎湃好便宜,煙肉洋蔥炒得香,焗又焗得靚,芝士味無搶蟹肉鮮。凱撒沙律55面頭竟然有pama ham咁好既,仲幾大碟,煙肉炸得無過硬,包粒夠脆,沙律菜爽脆無黃好新鮮,個汁夠濃好好食,下得夠晒,啱愛濃味的我。蘑菇多士28Wa~ 菇菌落得好丰富,入口滿腔芬芳,而汁料令法包上軟,無令成份個底變淋,食到脆糯兩種口感。白酒鮮蜆48一上枱,勁香酒味,蜆又幾大隻,肉質好飽滿,食到鮮味,並非濃郁酒香能輕易遮掩。肉質加酒帶點甜,good try,有些驚喜。烤焗咸豬手配酸椰菜118豬手初時是偷看鄰桌大得蠻驚人,在戰戰兢兢下下單。呀。。。。真的好巨,好像比曾吃過的都要大,外脆內軟,脆卜卜像燒肉,好香口,入面啖啖肉得黎一絲絲,掩得好香,正。未訪德不知其差異,但當它香港味道去食,實在驚喜有餘。覺得四個人分就差唔多,吃到我們要打包,哈…G餐忌廉汁蟹肉意大利雲吞83雲吞皮已完全熟透,蟹肉雖然不出眾,但加賣煙

芝士焗蟹蓋48
凱撒沙律55
蘑菇多士28
白酒鮮蜆48
烤焗咸豬手配酸椰菜118
G餐忌廉汁蟹肉意大利雲吞83
雲吞皮已完全熟透,蟹肉雖然不出眾,但加賣煙肉粒,配上忌廉滑不溜口,唔覺膩,份量十足。
跟餐蘑菇湯
唔好以為不落好稀,但其實好濃郁菇味,香噴噴咁,能嚼到清楚粒粒,帶d咬口,比高級餐廳喝過的還要捧,真材實料呢。
食後感:店員好友善好人,感覺到温情,食物質素好,價錢仲無加一tim,相當實惠,重點是 好近我家呢,會時時過來喔。食味有四粒星,價性比出奇高,所以今日俾五粒滿分。

P.S.裝修用翻上一手的餐具台椅,喜歡呀,環保,咁先態度正確,唔製造咁多裝修廢料嘛,抵讚呀。另外,店方用暖水侍客,感覺幾有誠意。