2016-09-15 586 瀏覽
上星期收工去過附近個food court食飯,這新場設計感覺新鮮,跟一般商場內的food court不一樣,每個角落都有鮮明主題,感覺時尚又醒目,用香港人熟識既地方粉飾牆身,多多少少引起大家共鳴,應記一功,值得一讚,香港地有好多勵志既故事,吾知有沒有一兩個小故事係你附近呢? 除了設計,桌子及坐位都算舒服吾會太迫,光線算柔和。只是可否有多幾塊號碼板? 這方面不夠體貼,又扣回一分。今次點了Za爺海陸空配菊花蜜,分量都算多,有燒汁豬仔脾及雞扒、鰻魚、仲有2隻焗扇貝,仲有沙律菜及飯,如果吾太飢餓轆轆兩個人share都夠分的。講了分量再講味道,如5-0星星我會給4星星,整體算好味分量又足,而且有汁送飯吾會太dry,燒汁豬仔脾醃得算入味,味道剛好,雞扒、鰻魚味道OK,這些食材配搭都算穩陣,食完飯再飲菊花蜜,清清地好適服。不過如果可以選配飯或意粉就更好。

Za爺海陸空
2016-09-08