2023-03-03
都好耐冇食拉麵喇,突然記起之前有去過土瓜灣食過一間拉麵鋪唔錯既今次又再返去食下先,雖然餐廳唔係好大,但坐位唔會放到好迫坐得舒適,裝修簡約日本木系FEEL🇯🇵今次叫左個蒲燒鰻魚丼,半條好闊既鰻魚加上我好鐘意既芝麻紫菜碎放上珍珠米上面真係冇得輸,黎到拉麵店緊梗係唔少得要叫個拉麵我就叫做一個博多黑蒜油拉麵,食拉麵最緊要就係試佢係頭啖湯,試完啖湯就知道咩料🤤濃厚嘅博多黑蒜油香濃惹味層次豐富,味道岩岩好又唔會好咸,拉麵彈牙,大大塊豚肉好淋身好入味,仲有一隻岩岩好既溫泉蛋。小食方面叫咗一個芝士魚條拼魚餅呢個真係好吸引,煮到金黃色嘅魚餅同魚條好香口入面滿滿嘅芝士ohmygod😋好鍾意呀😍仲有一個吉列大蝦不過今次見佢炸得好似深色左小小但係入面蝦仲係好彈牙👍唔係好多地方有嘅波子汽水見到通常都會忍唔住會叫,叫咗一個士多啤梨味,飲到回憶既味道🤭#好食推介 #食物遺照 #食物殺手 #food #foodie #foodiehk #zaki食評 #hongkongfoodie #hongkongfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodlover #
#好食推介 #食物遺照 #食物殺手 #food #foodie #foodiehk #zaki食評 #hongkongfoodie #hongkongfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodlover #instafood #hkig #ighk #hkigers #yummy #eat #鳴虎 @nakitoraramen
鳴虎
地址 : 土瓜灣北帝街61號東裕大廈地下B號舖