2023-03-10
今日呢到K11 Musea諗住睇戲順便食埋嘢,就比我搵到一間新開冇幾耐嘅餐廳,食西式半自助餐見肚餓就試下入去餵飽自己先🤭一入到去就感覺到私隱度好高,高檔裝潢好有格調,再加上牆身三個巨大彎螢幕不停轉唔同打卡背景。岩晒情侶撐枱腳節日慶祝氛圍一流或者同班FD食飯傾計夠晒私隱,見到佢週末仲有LIVE MUSIC🥳仲有D沙化又靚又勁好坐😍半自助bar食物選擇方面就冇自助餐咁多,因為始終都係有個主菜,但係亦都唔少,淨係沙律菜都有5-6樣,仲有唔同嘅芝士,勁多嘅醬料,再加埋幾款壽司,仲有Parma Ham同Salami,話唔多但其他都好滿足40%飽終於我哋嘅主菜黎啦,我哋就叫左一個香煎澳洲頂級牛柳配鵝肝,煎得靚靚嘅牛扒網紋切落去啱啱就係我最鍾意嘅七成熟,非常之juicy同埋成嚿都係煎得好平均唔會係一啲過生一啲過熟,加上煎得好香既鵝肝OMG好邪惡呀🫣😋香煎原隻龍蝦配薯條,已經開曬邊同剝晒殼唔使再用手攞嚟食都可以用叉一吉就吉到出嚟食,非常方便好細心🥰龍蝦煎得好香同埋嚿肉都係大大嚿而且蝦肉鮮甜食到津津有味🤤最後甜品方面就有好多選擇喇,有生果同埋各式各樣嘅甜品,有我最鍾意食嘅藍莓芝士cake,同埋唔會過甜嘅
最後甜品方面就有好多選擇喇,有生果同埋各式各樣嘅甜品,有我最鍾意食嘅藍莓芝士cake,同埋唔會過甜嘅馬卡龍,食埋甜品就100%飽喇,行一陣商場再行出去星光大道散下步,再上返去睇戲岩岩好😁
店員服務超好,細心介紹餐牌同埋上主菜既時候仲有得簡埋扒刀同埋唔同既醬汁簡,感覺超PRO👍
#好食推介 #食物遺照 #食物殺手 #food #foodie #foodiehk #zaki食評 #hongkongfoodie #hongkongfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodlover #instafood #hkig #ighk #hkigers #yummy #eat #MaisonGaia @maisongaiahk
Maison Gaia
地址 : 尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea5樓503號舖