2023-04-23 43 瀏覽
一路都好想食一間好多人都過嚟打卡好靚嘅一間 Cafe,入面有一個巨型月亮燈🌙比客人打卡,加上乾花擺設,我就係為佢以黎打卡架喇😍不過都聽講食物都係唔錯既,不過要食過先知,食物以歐陸菜為主有Fusion口味,飲品有咖啡同西式酒選擇。一入到餐廳真係俾佢個環境同埋個巨型月亮吸引住不過都係食完嘢先慢慢再打卡🤩見佢有個dinner set都幾抵嘅,可以90分鐘任飲意大利氣泡酒🥂煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律同埋西班牙火腿拼盤,擺盤靚得黎亦都好好味,好新鮮🤤Parma Ham同Salami都好正!仲有一個是日餐湯今次係羅宋湯🍅之後仲有一個火焰蒜片一口和牛粒同埋可以揀伏特加火焰帶子,你哋睇到我張相著曬火咁,就知道我哋叫咗伏特加火焰帶子啦,新鮮既帶子加上伏特加既香同更出味之後可以揀兩個主菜,我哋叫咗一個軟殼蟹.蟹肉.蟹子.明太子忌廉扁意粉,大大隻軟殼蟹加上好多既蟹肉同蟹子掛邊既扁意粉好好味既同埋一個比目魚漢堡雲酥配忌廉梛菜花飯,比目魚加上好多脆脆係面頭而且好入味加上健康既梛菜花飯依兩個主菜都係冇得輸👍甜品方面叫做一個Tiramisu同埋一個芝士蛋糕🍰,兩個甜度都係岩岩好👍飲品方面就叫左杯紫/薯latte,
仲有一個是日餐湯今次係羅宋湯🍅
飲品方面就叫左杯紫/薯latte,紫薯味好出好濃郁,我自己就當然90分鐘任飲佢地既意大利氣泡酒啦🥂唔係平價好易入口唔覺唔覺就飲左4杯🤤
餐廳氣氛真係冇得輸,環境舒服,服務又唔錯,最後打卡都打左10分鐘先走人🤣

#好食推介 #食物遺照 #食物殺手 #food #foodie #foodiehk #zaki食評 #hongkongfoodie #hongkongfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodlover #instafood #hkig #ighk #hkigers #yummy #eat #MiLuna Cafe & Ale House @MiLuna Cafe & Ale House

MiLuna Cafe & Ale House
地址 : 尖沙咀漆咸道南115號達成商業大廈3樓