2023-05-26 73 瀏覽
今日去左灣仔整頭,整完之後就去搵野食,跟住上網搵下有咩食就比我搵到一間有靚景睇既🇮🇹意大利餐廳,知道依間餐廳係由意大利人經營,主打正宗羅馬菜🍽️。希望上去可以食到最地道的意大利美食風味🇮🇹。一上到去餐廳就見到裝修充滿著傳統的意式風味,樓底極高,有大大塊既玻璃窗,因為位於25樓可以望到好靚既灣仔大廈景,採光度極佳👍🏻不過可惜當日陰天加落雨爭小小。此外餐廳仲會播放著意大利音樂🎼🎭幾輕鬆舒適,令到坐低一陣都好CHILL同RELAX。食物方面見到去有個餐牌係寫住一周年,喺一個高質半自助餐形式嘅SET Lunch,出面食物種類唔算好多,有沙律菜類,有芝士類🧀有Parma ham同salami,仲有海鮮類最正係有長腳蟹腳🦀仲有配上意大利麵包同餐湯🥖用炭烤嘅草飼天然阿根廷優質牛里脊配咗牛肝菌嘅蘑菇醬🐂,烤得熟度岩岩好唔會好生之如每一片切出黎既厚度都適中,滿滿既牛香加上烤到面層肉質口感一流,多汁又夠林😋另外叫咗一個pp意大利麵配烤黑胡椒芝士醬 🍝嚟到嘅時候感覺好齋,因為本身係食肉獸,所以見到好似冇乜餡料喺面頭,只要灑上黑胡椒,但係食落去味道係唔錯嘅如果出面食物選擇更加多會比較吸引,想去飲下酒CHILL下

仲有配上意大利麵包同餐湯🥖
如果出面食物選擇更加多會比較吸引,想去飲下酒CHILL下傾下生意環境幾岩👍

#好食推介 #食物遺照 #食物殺手 #food #foodie #foodiehk #zaki食評 #hongkongfoodie #hongkongfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodlover #instafood #hkig #ighk #hkigers #yummy #eat #AMA Ristorante by The Amatricianist @AMA Ristorante by The Amatricianist

地址 : 灣仔莊士敦道208號 208 JOHNSTON25樓