2021-08-24 1416 瀏覽
【瘋癲試食】| ᴢᴜᴍᴀ ʜᴏɴɢ ᴋᴏɴɢ 🇭🇰又想食西餐又想食日本嘢點算 一於嚟到位於中環置地廣場嘅ZUMA😌樓高兩層仲要有一條玻璃樓梯❤️結合左日本居酒屋同西餐廳於一身既米芝蓮餐廳❤️餐廳非常闊落閒日晚市時段人流都唔算太多 可以靜靜地傾吓偈食餐飯👍🏻坐低時侍應就介紹左兩款Set Dinner但我地就無咩興趣😂都係叫番A La Carte 岩我地多啲😌😌頭盤先嚟左半打法國🇫🇷Gillardeau 🦪 陣陣海水味仍然存在 食落口亦非常鮮甜😍😍之後就有一個炭燒七味枝豆 平時食開都係普通枝豆落鹽咁樣 但尼個枝豆係用左燒既方式去整仲要加上意大利既黃檸檬🍋配上七味粉 食落變相會好清新既感覺 令到味覺又提升左一個層次😍 另外就叫左一個辣豆腐配牛油果🥑沙律 豆腐炸到外脆內滑😂配上大大粒牛油果同日本芫荽都唔錯既選擇之後再有就係薄切海鱸配上柚子松露油 侍應介紹時就建議我地可以將魚子配上魚肉一齊食🙆🏼‍♂️食落口都係非常開胃感覺 淡淡柚子香但反而就未能帶出松露香味出黎🤨 之後仲有林小姐點名一定要叫既紫蘇牛油甜粟米🌽 燒完超甜既粟米配埋牛油既香味 又點會唔好味呢🤣🤣烤完出黎食落仲有淡淡Pizza香味😅😅食到咁
【瘋癲試食】| ᴢᴜᴍᴀ ʜᴏɴɢ ᴋᴏɴɢ 🇭🇰

食到咁上下 終於到主菜時間啦😅😅先嚟叫左12貫壽司再加炸軟殼蟹卷🍣 壽司包括左海膽 吞拿赤身 中級魚腩 大吞拿魚腩 帆立貝 油甘魚 三文魚籽 鯛魚 池魚 玉子… 上到嚟件件都好吸引 真係件件都好好味呀 好新鮮👍🏻

之後就有銀鱈魚西京燒 鱈魚用左朴葉嚟包住 燒香左既朴葉種香味真係好吸引 鱈魚上搽上滿滿味增醬 令到魚肉食落甜甜既感覺❤️

最後就嚟一個炭燒安格斯肉眼扒做終結🤩
餐廳服務亦都無得彈👍🏻👍🏻令你有賓至如歸的感覺🤩🤩🤩