2017-08-01 2044 瀏覽
環境、服務、食物賣相、味道都很令人滿意。當「巴黎鐵塔」送來時連鄰桌的外籍女士都驚嘆,以為鐵塔用朱古力造成,但不是啦,只是裝飾。法式蕎麥海鮮薄餅比想像中好食,帶子彈牙新鮮,芝士不會太漏。朱古力心太軟蛋糕用砵仔上可以保持温度,令朱古力一直流心。價錢合理,舒舒服服做了貴婦一個半小時,好滿足。

法式蕎麥海鮮薄餅比想像中好食,帶子彈牙新鮮,芝士不會太漏。

朱古力心太軟蛋糕用砵仔上可以保持温度,令朱古力一直流心。

價錢合理,舒舒服服做了貴婦一個半小時,好滿足。
法式下午茶套餐
海鮮薄餅
心太軟
  • 法式蕎麥海鮮薄餅
2017-07-16 1570 瀏覽
因爲行到太累我須坐下來見一件法國芝士蛋糕三十元覺得可以便坐下果然好吃最近非常奄尖竟然一再覺好乾吃沒野喝雖說賭場到處有免費咖啡但蛋糕太好食我不肯就一塊蛋糕收手到處找門子靚女侍介紹早餐套12-18$ 面包套一個咖啡40$ 我立即受引誘如此大塊蝴蝶酥是我的安心價格於是 又外帶一大蝴蝶坐享杯超大杯卡拍仙奴我老想減肥下回會飲渴了會瘦的卡拍仙奴才得後來在星際酒店發現新開的Passion 可歎人山人海不是我杯茶also或其他日子少d 人時搵次食下Passion byGerald patisseries
因爲

少d 人時
搵次食下Passion by
Gerald patisseries
2017-07-15
$70 (早餐)
慶祝紀念
紀念日
  • 咖啡
  • 蝴蝶酥
  • 法國芝士蛋糕
2017-05-31 1331 瀏覽
I have been a burger lover ever since I was young,and I really need to have at least 1-2burger within the month.Not really addicted,but just the fact that I really like it Haha😂I tried the signature burger that they serve,the bun looks freshly roasted and the cheese on top of the patty is stunning😱The serving is Ginormous that I nearly couldn't bite all the layers at once LOL
2017-03-19 2320 瀏覽
今日同朋友過嚟澳門本來就想去摘星的,本想摘的是四季酒店入邊嘅其中一粒星,但係最近嘅車就要去到巴黎人自己再行過去。點知上巴黎人嘅巴士之中,有人會派有一張抽奬咭,其中一個抽中左巴黎人入邊兩間餐廳嘅八折優惠,朋友即刻話有八折冇可能唔去。所以摘星之旅改做八折之旅。入面兩間餐廳,一間係上次食過的御蓮宮,另一間就係呢間法國餐廳,御蓮宮上次試過感覺幾好,今次就試吓呢一間法國餐廳。差唔多一點鐘嘅時間,人唔多,只有兩三台人喺度食緊,位置闊落,四四方方,餐廳裝修有些微嘅古典風味,感覺舒服。午市有$168同埋$198嘅午餐,有主菜,有小食,但係我都冇揀到,揀咗散點,選擇可能會比較多啲。咁首先第一個就嚟咗一個冷式拼盤,拼盤入邊有兩種唔同嘅巴拿馬火腿,三種唔同味道嘅沙樂美火腿,仲有一個乾邑鵝肝,有兩塊無花果麵包同鴨肉醬。亮點係呢一個鴨肉醬,佢入邊完全係用鴨脂肪同埋鴨肉來製造,食落去味道好甜,鴨味濃,質感似牛油,揸上個無花果多士上面食,簡直一流。另外仲想提一提個就係嗰個乾邑鵝肝,朋友仔就話呢個冇得頂,因為出面好小會加乾邑,加上去超正。可能我個人就唔係咁鍾意飲酒,所以覺得個味道太啃,但係鵝味都仲有嘅。另外就仲叫咗個
另外就仲叫咗個炸芝士,除咗有三條都幾大嘅芝士之外仲會有沙律。沙津菜新鮮,配醋汁,味道可以。但係個炸芝士,本人就真係唔識欣賞,佢唔係普通嘅奶白色芝士,係透明味道比較重嘅臭芝士,如果愛食芝士嘅可能會中意。
其實食到呢度兩個女仔已經非常之飽架啦,但係就真係好為食,叫多一個兩人份量嘅酸菜五花腩,德國腸同埋豬手。比較幼身嘅就係普通嘅腸仔,另外就係嗰條超大嘅德國腸,佢入面嘅肉汁仲保留得幾好,切開嘅時候汁流出來,外面嘅衣好脆。
仲有係五花腩同埋豬手,整到非常之淋,食落去冇煎嘅味道,係一種家庭炆嘅味道,又唔係話唔好食,但又唔係話超級好食,中中等等啦。
另外總會有一大堆嘅酸菜喺底,酸酸地好開胃,而佢就多咗啲肉汁香,幾好。

食咗咁多野,仲要打包埋,兩個人嘅價錢都係四百幾,喺五星級酒店度食嘢嘅價錢來講,絕對係性價比高,仲要服務到位,有禮貌,不錯。
2016-11-05 2786 瀏覽
星期五晚睇show時見到這間餐廳,睇完show 仲見到好多人,而且見到 menu 有海鮮湯,就諗住明天下午要來一試。星期六下午兩點來到,不用等位。餐廳內佈置好似去咗巴黎咁,十分舒適。因為星期五晚和星期六早上吃得很多,中午不可以叫太多,兩個人只叫了海鮮湯,炒磨菇,士多啤利疏夫利。因為有麵包,所以是夠飽的。海鮮湯,磨菇和麵包好吃,但想說的是士多啤利疏夫利,好味到不得了。微酸的疏夫利加上微酸的士多啤利汁,加上甜甜的雲尼那雪糕,好味到不得了。
  • 士多啤利疏夫利
2016-09-24 3612 瀏覽
本來以為晚上九點多來 就很少人在店 點知一進去就爆場 而且還要等二十分鐘左右的時間 不過菜色及飲品都很特別 所以還是滿心歡喜的離開。先說它的飲品是分開菜單的 包括了有酒精及無酒精飲料 我點了兩杯無酒精的 味道都很特別 有一杯帶果肉(果肉一直塞飲管口) 另外一杯就比較濃洋蔥湯可以試試 它直接放了芝士面包在裏面 配合洋蔥味 整個湯很濃郁 不過我稍覺得賣相少醜法式蝸牛很好吃 咬下去是有軟綿感 而且醬汁濃也沒有蓋到蝸牛香焗芝士蠔很特別 其中還是生蠔的口感 沒有煮熟 就芝士有烘烤了一下鵝肝牛扒我點了三成熟 也建議大家點三成熟 因為上菜後 切開雖然是偏紅色 不過沒什麼汁 咬下去也很熟 肉扒本身偏乾 即使有鵝肝襯托 黑椒味就是濃 總括這個菜有點像快餐店的味道其中甜品我點了焦糖燉蛋 不難吃但是就非常普通 不建議大家點哦!

2016-09-23
20 分鐘 (堂食)