2015-11-03 554 瀏覽
咖哩麵包雞的做法是,先將巨型的牛油麵包烘至香脆,再將材料豐富的咖哩雞放進麵包內。咖哩汁味道很好但略為偏咸,所以宜配麵包或白飯來吃,減少膩感。除此之外,就沒甚麼可挑剔的;吸收了咖哩汁的雞肉惹味、量多而且口感嫩滑,甚為吸引。
2014-09-07 900 瀏覽
由於酒店方面跟飲食雜誌合作,介紹food court將會推出的新菜,自已選了喝湯,其他食友另有選擇。咖喱麵包雞把homemade麵包挖空,塗上牛油再烘至香脆,然後加入咖喱雞,這道菜適宜配白飯或麵包,因為醬汁有點咸,用來蘸點就恰到好處,而洋蔥跟薯仔可說是咖喱的良伴,能令對方的味道提升,不錯,雖然不是在下首選,都是一個開胃菜。
2014-08-22 762 瀏覽
這裡的咖哩麵包雞 ($80) 選用澳門自家製的巨型麵包挖空,塗上牛油烘至香脆,再加上咖哩烹煮的雞肉,以及薯仔洋蔥等,十分的吸引人眼球。說真的,那麵包真的超級好吃,就是咖哩汁比較稀。如是用上百勝廚 的濃郁乾咖哩,肯定成為食家心水至愛!
2014-08-09
2013-07-25 89 瀏覽
銀河FOOD COURT太多選擇,多到都唔知點好,有很多都係香港過江龍行到最盡有間新彊菜,仲有偉大既牛肉雞肉餅食,就每樣要1個當下午茶啦十七蚊個,等成4個字先有,以food court來講真係用心一界開就爆汁,肉汁充滿肉和香料味,你問我用什麼香料我答不出.牛肉和雞肉的調味係完全唔同,但同樣是香料味濃,肉嫩多汁,皮薄.food court都有呢d野食,仲要咁有水準,仲想點

牛肉餅,雞肉餅

2013-03-24
牛肉餅,雞肉餅
  • 牛肉餅雞肉餅
2013-04-22 81 瀏覽
大前日(19-4-2013 Fri)同男友食完蒸炖煮意o既二人佛跳牆餐後,男友又要繼續跟金剛小儀o既介紹,食呢間o既牛肉餅,其實我買儲值咭時已經搵到呢間,不過諗住食埋佛跳牆至決定食唔食呢間.點知男友話,唔好食晒啲飯留肚掃街,咁就可以買o黎食.=.="佢買o左牛肉餅同羊肉餅各一件,共MOP34.00,因為只買一件好似要MOP20.00,咁當然買兩個,同要唔同口味啦.男友買o既時候話要等12分鐘,我o地等o左10分鐘佢就過去睇睇,店員話未得,再等多7分鐘,一定要完全熟透.終於有喇,點解會畀刀叉我o地o既?一切開內裡o既肉汁咪流晒出o黎囉?店員講o左畀男友知有紅點o個件係羊肉,我o地先切牛肉餅,啲汁真係流晒出o黎呀!嗚嗚..........佢熱騰騰,小心燙咀啊.皮薄餡多,好抵食啊,,但我竟然食到軟骨之類o既o野,而味道係鹹淡適中,肉質幾鬆.然後到羊肉餅同樣係皮薄餡多, 未食已經嗅到羊羶味,食落又唔算好羶喎,呢個比牛肉好食啲.環境同衛生同上篇蒸炖煮意o既一樣啦.其他係切開o左牛肉餅後,男友去問店員攞湯匙,其實係冇用o既,我覺得佢o地應該畀碗筷我o地,啲汁至唔會流晒咁o徙.

終於有喇,
點解會畀刀叉我o地o既?一切開內裡o既肉汁咪流晒出o黎囉?

然後到羊肉餅同樣係皮薄餡多,
未食已經嗅到羊羶味,食落又唔算好羶喎,呢個比牛肉好食啲.

環境同衛生同上篇蒸炖煮意o既一樣啦.

其他:
o係切開o左牛肉餅後,男友去問店員攞湯匙,其實係冇用o既,我覺得佢o地應該畀碗筷我o地,啲汁至唔會流晒咁o徙.
2013-04-19
$17.00
  • 羊肉餅
2013-04-07 64 瀏覽
在Pho24的食評已提及我們決定讓腸胃略為休息,是日試賭場美食廣場內之優惠套餐,mop35/份,配合清潔舒適環境,超值!因為嗜羊肉,所以二話不說,一進場便鐡定了帕莎的手抓羊飯套餐。專門提供新彊菜的餐廳,在香港只有數家,帕莎屬集圑經營有規模,因此抱些信心,估計差不了。走到檔口前,亦見有板有眼,似有即場包點表演可欣賞。優惠套餐有香菇素春卷,手抓羊肉飯,甜品及茶一杯。春卷香脆,饀料就是香菇及素菜,份量適中,味道並不突出,勝在口感酥脆。手抓飯並無想像中的香口,鑊氣不足,但並不油腻,乾濕度剛好,材料份量不多,牛肉紅蘿蔔蔬菜切成碎粒,加了香料醬油同炒,米飯粒粒分明成啡色,份量足,整體味道尚算可以!見有賣即點即燒的牛肉餅,多付mop22,加了兩個。新鮮熱辣,吃時饀料依然爆汁燙口,要小心勿大啖吃,但餅皮略為過厚,若不與九龍城名店清真牛肉相比,不及其香惹味濃,皮薄饀靚,這兒的,並無失望!

優惠套餐有香菇素春卷,手抓羊肉飯,甜品及茶一杯。

見有賣即點即燒的牛肉餅,多付mop22,加了兩個。

2013-03-18
8 分鐘 (堂食)
2012-03-20 26 瀏覽
二月上旬‧晴忽然醒起這裡的羊肉餅是即叫即煎的,想吃點東西就最好買一個。蛋乾身香口,肉餡濕潤有一點肉汁,在美食廣場的食物,收貨有突。唯一不太方便的就是這裡比錢較麻煩。再去看看有什麼好吃都好!
二月上旬‧晴

忽然醒起這裡的羊肉餅是即叫即煎的,想吃點東西就最好買一個。

唯一不太方便的就是這裡比錢較麻煩。

再去看看有什麼好吃都好!
都ok
外賣自取
宵夜
用餐優惠
試食活動、團購、信用卡優惠、其他
都ok
2012-02-21 33 瀏覽
銀河的food court有很多香港食店的品牌,而帕莎新疆菜比較特別,可以一試。 老公一連兩day選擇了吃這裡的的串燒,他對羊肉串燒讚不絕口,很有羊味喎~~~而牛肉串燒,本人略嫌硬口少少,可能新疆菜必須把肉類燒到硬身才夠惹味。
2012-02-20
10 分鐘 (外賣自取)
$11 (其他)
  • 羊肉串燒
2011-11-17 58 瀏覽
十月中旬‧晴其實真的原全想不到這裡的燒牛舌可以好吃,但連翠華也吃了,路經此地見在燒牛舌,買一串,見還有燒牛肉,又買一串。牛吞爽口豐腴,有孜然的味道又辣辣的,想不到是如此好吃。燒牛肉就遜色得多,韌韌的,幾考牙力。
十月中旬‧晴

牛吞爽口豐腴,有孜然的味道又辣辣的,想不到是如此好吃。

燒牛肉就遜色得多,韌韌的,幾考牙力。

牛舌好吃!
外賣自取