2004-03-05 12 瀏覽
講好食o既豬扒飽, 黑沙環海灘車仔檔好食好多, 又有風味, 何用受氣排長龍呢?
2004-03-05 9 瀏覽
我去氹仔突登去食大利來豬扒飽...豈有此理!!!要成三點先有飽買,小女子同友人坐咗好耐等食飽...為咗kill time,大家叫咗咖哩魚旦食...魚旦幾彈牙,有魚味,唔...咖哩又香有辣味...好啦,有飽叫...唉...除咗個飽熱辣辣,都真係不外如事...同志們去澳門,千奇唔好浪費時間去等呢一個得個名嘅飽....> <
2004-03-05 12 瀏覽
去過兩次, 第一次係下晝四點幾去, 同朋友一人食一個豬扒飽, 果d炭爐烘的硬豬仔飽恰到好處, 唔太硬又唔太軟, 塊豬扒仲好香.第二次係同女朋友去, 但因為太多人豬扒飽賣晒, 唯有改食豬扒多士, 當初有點失望, 但原來塊多士超脆, 加上豬扒的汁入晒塊多士度, 好香, 個人覺得仲正過豬扒飽.不過都係有澳門一般茶餐廳的通病係凍飲通常過甜, 所以用平時香港的茶餐廳角度去叫野飲就一定要叫佢少甜.
去過兩次, 第一次係下晝四點幾去,
同朋友一人食一個豬扒飽, 果d炭爐
烘的硬豬仔飽恰到好處, 唔太硬又唔
太軟, 塊豬扒仲好香.
第二次係同女朋友去, 但因為太多人
豬扒飽賣晒, 唯有改食豬扒多士, 當
初有點失望, 但原來塊多士超脆, 加
上豬扒的汁入晒塊多士度, 好香, 個
人覺得仲正過豬扒飽.
不過都係有澳門一般茶餐廳的通病係
凍飲通常過甜, 所以用平時香港的茶
餐廳角度去叫野飲就一定要叫佢少甜.
2004-03-05 21 瀏覽
我是因為旅遊書的介紹而來的, 點了最出名的豬爬包及咖哩魚蛋, 真的名乎其實的好味, 吃了以後便愛上了, 甚至不再吃香港的豬爬包, 難吃極了, 對於澳門人來說這裡可能已沒有太大的吸引力, 但對於我們的遊客來說, 這裡絕對是勝地.
2004-03-05 7 瀏覽
其實佢o的豬扒包,我覺得包好好味,但豬扒好多地方整得好味過佢,另外一小壼熱好茶都幾好飲呀,鍾意濃茶會更喜歡,珈喱魚蛋都不錯呀,正
2001-05-03 21 瀏覽
Although we didn't eat anything (after waiting for about 5 minutes), the variety of food is very limited.I think it is because of the media which make it so crowded.