2007-12-04 12 瀏覽
澳門人真係好少會去買豬扒包味道普通服務差劣
澳門人真係好少會去買豬扒包
味道普通服務差劣
2007-11-08 22 瀏覽
豬扒包-雖然很熱,但絶對不脆豬扒-又不見得特別好吃百花蜜柑桔檸檬-淡而無味,同杯水無分別牛腩麵-牛腩硬到不得了最離譜係落單o既大叔,呢頭講完要乜,果頭就o吾記得。自己又鬼死咁急,但最後所有o野都攪錯晒,要牛筋麵就比牛腩麵;要凍柑桔,就比熱柑桔。又多烏蠅。
豬扒包-雖然很熱,但絶對不脆
豬扒-又不見得特別好吃
百花蜜柑桔檸檬-淡而無味,同杯水無分別
牛腩麵-牛腩硬到不得了

2007-10-27 13 瀏覽
因為係假期,排左1hr隊先買到仲要坐地起價添冇理由一個人買一個咁少架,2個人share3個包佢個包係好食o既,個豬扒唔覺得有咩特別,似公仔麵湯粉味......但係如果要再排隊我就唔食了!
因為係假期,排左1hr隊先買到
仲要坐地起價添
冇理由一個人買一個咁少架,2個人share3個包
但係如果要再排隊我就唔食了!
2007-06-20 37 瀏覽
之前食過,已經唔太好印象,<br />今次因為屋企人太肚餓,<br />而我又唔熟路,<br />搵唔到另外一間朋友話好好多既茶餐廳,<br />無奈買左2個朱扒包,唔好食,好油好咸,<br />屋企人仲叫左一碗牛腩面,佢話勁咸.<br />d 阿姐態度好差, 有d後生d既staff就好少少~<br /><br />最後~好彩比我搵到我個fd話正果間,<br />d朱扒包......好正, <br />簡直有天堂and地獄既分別<br /><br />btw, 唔係好明做咩仲咁多人去食......<br />macau仲有好多好食既野ga.............
之前食過,已經唔太好印象,<br />
今次因為屋企人太肚餓,<br />
而我又唔熟路,<br />
搵唔到另外一間朋友話好好多既茶餐廳,<br />
無奈買左2個朱扒包,唔好食,好油好咸,<br />
屋企人仲叫左一碗牛腩面,佢話勁咸.<br />
<br />
最後~好彩比我搵到我個fd話正果間,<br />
d朱扒包......好正, <br />
簡直有天堂and地獄既分別<br />
<br />
btw, 唔係好明做咩仲咁多人去食......<br />
macau仲有好多好食既野ga.............
2007-05-12 25 瀏覽
好搞笑,聽過好多人話呢度環境差。冇錯,呢度係要踎喺街邊食,而且長年咁多人,天時暑熱會好淒涼。要食得舒舒服服嘅話,奉勸唔好嚟。<br /><br />嚟親都係食豬扒包架喇,三點半有豬仔包出,排晒長龍。其實佢\塊豬扒好多地方都好食過佢\,不過個豬仔包就真係唔錯。值唔值得咁樣走嚟食,見仁見智啦。<br /><br />咖哩幾辣,未必人人啱食。<br /><br />個人覺得啲奶茶唔錯。<br /><br />大部份人都覺得呢度名過其實,其實係一廂情願啫,士多一間之嘛,有好嘢食又平,喺香港的話我都會成日幫襯。
<br />
咖哩幾辣,未必人人啱食。<br />
<br />
個人覺得啲奶茶唔錯。<br />
2007-01-28 20 瀏覽
環境差,無人招呼,要自取,買包又要排長龍,咁慘好似無得食。
環境差,無人招呼,要自取,買包又要排長龍,咁慘好似無得食。
2006-11-22 27 瀏覽
澳門經典食品中,豬扒一定可以佔一席位。有人話係豬扒飽,但經過我明查暗訪之後証實此說法有值得相確之處。是日食晏,我就嚟咗氹仔最出名嘅「大利來記」試一試佢\整嘅豬扒。坐低之後,我見到有好多慕名而來嘅遊客專程嚟食呢度嘅豬扒飽。如果要食豬扒飽,就要等到晏晝三點鐘先有得食。今次我嗌咗豬扒麵,當然唔少得嘅係奶茶啦。<br /><br /> <br />呢度嘅奶茶都幾特別,奶同埋茶分開上,茶壺仲有個篩隔去茶葉。奶落得重手咗啲,不過紅茶就好香,响重奶味嘅干擾之下依然感覺到紅茶嘅味道,可想而知紅茶本身其實係好香嘅,下次一定要叫佢\落奶唔好咁重手。奶茶十分香滑,可能係多奶嘅緣故,不過我相信就算少奶,杯茶依然都好滑,係十分上乘嘅奶茶。至於豬扒麵就有少少失望,豬扒已經浸淋晒,水汪汪咁。麵就幾香,因為炸豬扒嘅油嘅緣故。似乎真係要食佢\地嘅豬扒飽先可以試得出佢\地嘅真正實力。<br /><br />呢餐\食得唔係貴,只係十六蚊左右。响秋高氣爽嘅日子在露天茶座歎茶,真係一樂也。有一件事要留意,就係要睇實廚房出菜,因為伙計係唔會理邊度嗌
<br />
呢餐\食得唔係貴,只係十六蚊左右。响秋高氣爽嘅日子在露天茶座歎茶,真係一樂也。有一件事要留意,就係要睇實廚房出菜,因為伙計係唔會理邊度嗌過啲乜嘢,只會落order叫廚房做,做完攞出嚟問邊檯叫咗啲乜嘢,你要好「主動」話俾佢\聽佢\先至會送埋嚟<br />
2K
2006-08-22 21 瀏覽
Weekend 一行7 人入澳門玩, 專登搭車入0黎試豬扒包, 點知條龍長到好似迪士尼d 機動遊戲咁, 唯有退而求其次食淨食豬扒同咖喱魚蛋魷魚.塊豬扒幾唔好食, 10 級油5 級鹹, 好彩口感幾鬆化. 咖喱魷魚比魚蛋好食, 唔算太腍又唔韌; d 汁無乜咖喱味, 但好辣好勁辣椒味, 個人真係覺得麻麻0地喇.以前0黎食過豬扒包0既朋友話, d 包其實真係比一般0既好味, 不過「係咪好食到要咁排隊法, 就真係值得相確」. 雖然睇完之前d comments 之後發覺好似真係要相確一下, 不過有機會我都想試0下.P.S. 喊面係俾今次成個experience 0既, 同未食過0既豬扒包無關.

2006-07-28 14 瀏覽
果日2點岩岩食完LUNCH~3點就黎到喇!~嘩!平日都好多人排隊!~好在排左5分鐘都就買到!~豬排好大塊~不過味道1般姐~但係個包真係正!~外脆內軟!~咖哩魚蛋~咖哩好味~魚蛋唔夠彈牙!~唔太貴~$11個包~魚蛋$15~3個人哂都超夠!~下次回黎MACAU~我會為左個包再幫襯!
咖哩魚蛋~咖哩好味~魚蛋唔夠彈牙!~
唔太貴~$11個包~魚蛋$15~3個人哂都超夠!~
下次回黎MACAU~我會為左個包再幫襯!
2006-07-12 18 瀏覽
豬仔包係夠熱夠脆,但個2件豬扒又鹹又多味精。多人排隊就出名??
豬仔包係夠熱夠脆,
但個2件豬扒又鹹又多味精。
多人排隊就出名??
2006-06-14 31 瀏覽
同個friend去澳門玩,終於去左呢間野試, but very disappointed!- 豬扒飽真係好不外如是, 仲要咁貴$11. 之後我地去番澳門步行街個度食都係$8個, 仲要好味好多- 咖哩魚蛋淨係得個辣字,又冇咖哩味, d魚蛋又淋pat pat, $15都幾貴- d野飲先最恐怖, 杯凍奶荼應該係淡奶+水+糖水,完全冇荼既成分(我估?)坦白講,真係未飲過杯咁差勁既奶茶!!!p.s.好彩夜晚食番餐\金沙buffet補番數
坦白講,真係未飲過杯咁差勁既奶茶!!!
p.s.好彩夜晚食番餐\金沙buffet補番數
2006-06-14 16 瀏覽
8/6 和男友到澳門的第一餐\就是在大利...進入此店時, 正好在3點半...因豬扒包每天3點出爐, 所以仲有得食...我倆各叫左1個..包是依然的干...但豬扒就比我5年多前再食過的味道較為適中...不太咸. 不過味精的感覺就少不了....!食大利的豬扒包, 看到那些肥斯大隻身型的老闆女及老闆娘, 當堂好有親切感(雖然她們也許\從不記得我這個當年的肥妹仔^0^) 童年的美好回憶立現眼前...當年小妹家貧, 每當有些微零錢就會耐吾耐走去大利買佢\最出名既豬扒包食...有時, 遲左少少就只可買到個包...豬扒就欠捧!!
2006-05-07 10 瀏覽
佢\d出爐面皰確係好脆, 但豬排味道就唔算好好味。但衛生情況就勁差。有一次因為落雨, 所以坐左入去裡面, 我地揀左一張靠窗嘅卡位坐, 後來發現有一條蟻路由窗外伸延到裡面牆壁, 真係嚇壞人, 奉勸各位, 千祈唔好坐裡面。
2006-04-27 9 瀏覽
豬扒包新鮮出爐好味道,包脆豬扒惹味,是個完美配搭。試過豬扒多和豬扒米,都係豬扒包最好味。
豬扒包新鮮出爐好味道,包脆豬扒惹味,是個完美配搭。
試過豬扒多和豬扒米,都係豬扒包最好味。
2006-01-22 8 瀏覽
準時3點出爐既朱扒飽$11個!!個飽幾脆!!但係就好似乾左d~都係hk澳門茶餐廳好食d,不過就成$22個!!