2019-04-02 1432 瀏覽
話說同朋友去開澳門就想去試下澳門嘅afternoon tea。於是上網搵到JW超平tea set,網上買都只係238HKD兩位😱(其實walk in都唔係差好遠)從未試過咁平,但佢係JW萬豪酒店嘅名堂,所以我地懷住執到平嘢嘅興奮心情出發。地方都幾難搵,喺銀河隔離再隔離,較為偏僻。入到去冇乜人,一開始以為去錯地方,好快有職員出嚟招待,職員得兩位,客呢我地係第二檯。俾左張卷佢冇幾耐佢就俾左個飲品餐牌俾我地,好粉有會有中英對照嘅飲品牌,終於唔洗估估下咁嗌啦!但本住冒險精神留都係會嗌啲特別啲嘅名,於是我地點左神秘的阿拉伯同水果茶。茶壺冇乜特別,但就好大壺,但茶葉夠,所以都好濃味。Tea set嚟到都係普普通通,但職員都好好心機逐款介紹。款式唔多,而且甜點唔係每人一件的。呢個份量真係俾你入嚟坐下休息下咁就算。我個人比較喜歡咸點,但佢啲麵包全部麵擺左好耐,乾到就嚟變餅乾,但其實味道唔差,但味道幾好都戰不過唔新鮮呢個問題。呢兩個都好食嘅。鬆餅就冇乜特別,正正常常,飽肚靠佢。但甜的真係好一般,啲朱古力係擺得太耐變左食膠咁嘅口感。真係食膠花,但甜度正常。我諗佢錯在啲嘢唔新鮮,其實佢啲味道係可以。而且兩個

茶壺冇乜特別,但就好大壺,但茶葉夠,所以都好濃味。

呢兩個都好食嘅。

鬆餅就冇乜特別,正正常常,飽肚靠佢。

但甜的真係好一般,啲朱古力係擺得太耐變左食膠咁嘅口感。

真係食膠花,但甜度正常。

我諗佢錯在啲嘢唔新鮮,其實佢啲味道係可以。而且兩個葡藉職員都好好禮貌(除左後嚟個唐人,黑晒面咁)

2019-03-30