2019-03-22
一間對住筷子基海皮休閒清吧,氣氛幾舒服,岩曬三五知己吹水摸住酒杯底放鬆下,有多款調酒同少量非酒精飲品選擇,杯杯調酒名都幾有feel,野食方面主要係台式炸物小食拼盤。店內有兩個打卡位🌸👧🏻忍唔住叫朋友幫我影番張,聽講裝飾主題會不定時換。🥃終於等到你 Caipirinha ($68)用Cachaca酒加碎青檸肉,以薄荷葉調味,加入碎冰減少酒精烈性,飲落酒味濃厚偏苦,有青檸清新香味,係小酌之選,有一種等到苦盡甘來的味道。🍹我的少女時代 Afterglow ($52)好少女心的名💕 一杯用橙汁同菠蘿果汁做基底的mocktail,味道如名一樣少女甜蜜的感覺。🎡拼盤飛越瘋人院 ($108)(波霸魚旦 炸甘梅地瓜條 炸鹽酥雞 薯條 牛丸)派對人生 ($98)(炸台灣甜不辣 炸雞軟骨 炸蝦)送酒最岩食炸物,有跟蕃茄醬甜辣醬,用旋轉摩天輪🎡裝又係一個打卡扼like神器😆,炸物出品正常,特別推介炸魚旦同甜不辣。***當晚拼盤小食部分有調整過 .⭐️惹蚊的朋友仔記得帶防蚊⭐️需加一服務費
🥃終於等到你 Caipirinha ($68)
🍹我的少女時代 Afterglow ($52)
🎡拼盤
派對人生 ($98)(炸台灣甜不辣 炸雞軟骨 炸蝦)
***當晚拼盤小食部分有調整過
⭐️惹蚊的朋友仔記得帶防蚊