2024-04-06 72 瀏覽
原本只是去瘋堂小巷行吓打卡影相,見係午飯時間,就開OpenRice睇吓附近有咩食,搵到呢間餐廳。老老實實OpenRice只有4個評語,都讚呢度好食,咁就同友人一齊姑且入去試吓。點知唔食由自可,一食就極有驚喜!!!好開心!😋😋😋極少寫食評嘅我(本人是香港人,寫香港餐廳都少,依家仲要係寫澳門嘅餐廳),都忍唔住要俾個大讚👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼,事關今日係星期六午飯時間,但呢間正嘢竟然冇乜客,唯有發揮個人少少力量,俾個正評,🙏🏼祝福佢好生意,繼續做,我下次嚟澳門要翻兜呀!!!(反而頭先見附近某著名餐廳就排晒隊,但我地食過,覺得果間只是浪得虛名🙃)講吓有幾好食:我地3個人每人各叫咗一款濃湯,一個係芫荽湯、一個係露筍湯,同埋一個係海膽湯,互相試過味,都好濃郁,好足料,好好味,我果個係露筍湯,除咗露筍蓉之外,仲有兩半條露筍,食落去係煎過嘅,配埋個包都好鬆軟,讚!主食我地叫咗個豬肉腸牛肉碎pizza,同埋pesto羅勒青醬蕃茄意粉,加個黑松露薯條小食。又老老實實,我好鍾意pesto sauce 意粉,但喺香港冇乜食過邊間係整得好食(喺灣仔有間專門食意粉嘅小店,都係整得唔好食嘅!),嚟到澳門竟然遇上味

主食我地叫咗個豬肉腸牛肉碎pizza,同埋pesto羅勒青醬蕃茄意粉,加個黑松露薯條小食。又老老實實,我好鍾意pesto sauce 意粉,但喺香港冇乜食過邊間係整得好食(喺灣仔有間專門食意粉嘅小店,都係整得唔好食嘅!),嚟到澳門竟然遇上味道整得剛剛好嘅pesto sauce意粉,真是感動到喊!

寫太長了,總之樣樣都好好食,行過瘋堂小巷都唔嚟幫襯係你嘅損失😆

(掛住食冇影晒每樣嘢嘅相)

2024-04-06