2011-09-30
今次係我第一次寫食評, 難得小朋友放暑假, 所以一家大細過嚟酒店住兩晚,平時睇人嘅食評多, 今次真係覺得嘅新洒店嘅食物唔錯, 所以都想喺度分亨吓!今次同兩個小朋友嚟, 所以book埋 Dinner Buffet, 呢間係銀河度假村入面" 群芳 ", 之前睇過食評唔太多人去過, 但食評都OK嘅, 欣以都決定去試一試!出發前10天左右致電訂位, 點知話成個7月份都Full晒, 要做Waiting list, 好釆, 出發前都可以訂到位。當晚有D人想Walk-in都無位, 所以有心去試嘅朋友, 最好出發前book定位。其實, 如果講款式就唔太多, 但我個人覺得, 食物都唔錯,可以有下次。我最欣賞係佢個海鮮吧, 有即開生蠔、龍蝦仔、青口、 蝦、貴妃蚌同螺, 生蠔每人每次限攞3隻, 但有好新鮮嘅海水味,貴妃蚌同螺都鮮甜, 而青口就一般啦。仲有係剌身吧, 有原條即開三文魚放咗喺度, 如果鍾意食壽司嘅朋友可能會失望啦, 因為多數係卷物, 而三文魚壽司只係出過一盤就無再出。另外仲有即燒羊架, 牛扒, 串燒, 印度簿餅, 我試咗羊架同串燒都好食,但老公之後去攞嗰件羊架就好"稣"。其次仲有一個蛋榚櫃放咗十
最好出發前book定位。
其實, 如果講款式就唔太多, 但我個人覺得, 食物都唔錯,
貴妃蚌同螺都鮮甜, 而青口就一般啦。 仲有係剌身吧, 有原條即開三文魚放咗喺度, 如果鍾意食壽司嘅朋友可能會失望啦, 因為多數係卷物, 而三文魚壽司只係出過一盤就無再出。
但老公之後去攞嗰件羊架就好"稣"。 其次仲有一個蛋榚櫃放咗十幾款,唔同味道, 細細件好靚嘅甜品! 亦有小朋友最鍾意嘅朱古力噴泉,
我兩個小朋友好鍾意其中一款餅加朱古力噴泉, 佢哋話好好味,
每人食咗5-6粒。仲有一般buffet都有嘅粉麵飯熱食, 沙律吧, 水果吧,
同有個麵包吧。