垃圾餐廳,本來我是購買酒店的優雅留宿套餐,該套餐是包括早餐或午餐,因怕起床晚,所以選了午餐,但卻換來一場惡夢, 本來是正常點餐,但無論頭盤,主菜或甜品都是一齊上桌五星級的餐飲服務就是這樣?我本來是一個食得慢的人,換言之,我只能食温的飯,室溫的甜品已經好失望,但都算了,前菜味道正常,但有爛菜好了,最精彩係個主菜 樣呢就無咩問題問題係有咁多都係硬的飯,唔係唔熟個種,係隔夜乾柴個種,真係無曬胃口。。。之後我真係忍唔住同他們講,有一個男staff 行埋黎同講之前會有炸米,what the hell, 饅魚飯有咩炸米?而且好明顯呢d係隔夜飯整返熱,同我講咩炸米,之後我話想揾餐廳經理,他竟然話餐廳經理唔係度咁咁大間五星級酒店無第二個話得事即咩?之後好啦!有第二位女士黎話唔好意思,我就同她形容件事,又同她講話唔明點解一間五星級酒店的three course 可以一齊上,她話我知呢個set 係suppose 全部食物一齊上,不過如果個客request , 都可以想見分開上都無人同我講過全部一齊上,我亦唔會expect 一間五星級酒店餐廳會將three course set 一次過上曬枱,不過,他們都有

五星級的餐飲服務就是這樣?
我本來是一個食得慢的人,換言之,我只能食温的飯,室溫的甜品

已經好失望,但都算了,

前菜味道正常,但有爛菜

好了,最精彩係個主菜

樣呢就無咩問題

咁咁大間五星級酒店無第二個話得事即咩?

都無人同我講過全部一齊上,我亦唔會expect 一間五星級酒店餐廳會將three course set 一次過上曬枱,不過,他們都有suggest 轉過個主菜俾我,不過我嬲都嬲飽了

甜品個樣ok, 但我對室溫甜品真係無興趣!無食就走左。
2018-01-03
15 分鐘 (堂食)
午餐
慶祝紀念