2011-01-06 89 瀏覽
2個女仔去了澳門, 中午到埗. 去完酒店放低行李, 就覺得餓了. 我們住在Best Western, 出門口斜對面就見到哩間apple daily介紹過既喜好廚房 Hayyo Kitchen. 因為係星期六, 客人都多, 但仍然好好服務. 店內(樓上+樓下)雖只有幾十(我估最多四十)個位, 但有服務員有七個之多. 因為入去時冇乜位選擇, 坐左冷氣機下面個位, 服務員見到立刻送上暖水仲問駛唔駛較細個冷氣, 多謝你咁有心, 不過我地真係唔覺凍呢~2個女仔都唔係好中意食肉, 所以點了沙律. 三文魚及蔬菜都很新鮮. 沙律汁不油, 清新開胃的感覺.公爵薯蓉批是因為看menu不知道係咩, 因好奇而點的. 我們點之前問過老闆娘, 她說是薯蓉混了cream n cheese, 入面有mince meat. 聽上去不錯, 所以點了, 來了之後覺得奇怪為何叫批但不是批形的. 味道方面一流,薯蓉very creamy, 讚另外二杯飲品, 我的coffee好飲, 友人的花蜜就不知道了

煙三文魚沙律
公爵薯蓉批