2009-08-17 12 瀏覽
澳门2DAY游,第一日下午念住入氹仔行下玩去,去D大酒店睇表演。下午5点几入到去,谂住慕名去试下鱼翅汤面。一开始就没预巨会有点好,纯试一次就算。行入去都仲有位,环境同普通茶餐厅没咩分别。坐落睇下个餐牌,除左鱼翅系列外其他没咩大不同。落左个鱼翅汤面2个人吃试下。上到来翅都系翅骨(早预左),偶见骨尾有2CM嘅碎翅。汤就系浓胡椒味,可能想遮住D翅腥挂。条翅骨系好胶,不过就连我老婆甘中意吃胡椒都话未浓嘅,甘条骨都系剩翻胡椒味了。如果想亲身去试下嘅,建议2人吃一碗,试过就算了。电视入面成梭翅甘样嘅系没可能嘅。做电视饮吃节目嘅真系几没良心,上电视同实际2个样,甘样都系只会去一次。
2009-08-15