2023-04-09
🇲🇴牛記咖喱美食·香煎墨魚餅蟹黃撈麵$84 l 川島蝦醬炒通菜$47因為我哋嚟澳門嘅時間唔夠 冇得再另外食水蟹粥所以我哋本身係想喺呢度嗌一個一人份既試下 點知佢已經冇晒水蟹 所以試唔到🦀️好彩佢個蟹黃撈麵都超好食 我好鍾意佢呢度既撈麵係可以拼唔同嘅小食 咁就可以試多啲唔同既野😍😎佢個墨魚餅整得好好味 佢入面係真係食到好大粒嘅墨魚粒 勁真材實料 口感好好🦑之後佢個蟹黃撈麵都好好味 我哋本身見佢一上枱嘅時候仲以為有啲乾 但係食落完全唔會 因為佢係真係好多蟹黃同埋好多蟹油 撈埋係真係剛剛好 好夠味之餘唔會太油膩🤤🤤不過我自己就略嫌佢個麵煮得偏淋少少 所以口感爭啲啲 但係都好好食🦀️😋之後個蝦醬炒通菜就純水係因為我哋兩日都無咩食過蔬菜所以特別嗌既 佢都炒得幾惹味既 但係如果大家喺餐牌搵到其他嘢想食嘅話就唔使食呢個🤣🤣📍牛記咖喱美食 (新馬路十月初五街1號地舖)
香煎墨魚餅蟹黃撈麵$84
📍牛記咖喱美食 (新馬路十月初五街1號地舖)