2016-12-26
今年平安夜去咗澳門,一早起身梗係搵好嘢食,因為為咗慳錢去咗珠海住,朝早一起身過關,發現自己身上一啲散子都冇,冇得坐巴士去依度,做咗個驚人嘅決定,就係由關閘一路行到仁慕巷,足足用咗一個鐘,由11:30行到12點幾先到,奉勸大家如果為咗貪平去坐巴士由澳門一定要帶多啲散子係身,唔係後悔莫及都係講返嘢食先,經過一輪行行行行行,個肚已經餓都打鼓,一嚟就叫咗香煎墨魚餅,斑蘭雞髀飯,咖喱雞翼湯粉(我唔記得咗exactly個名)香煎墨魚真係好好味,又夠彈牙,正!下次再嚟真係必點~咖喱雞翼湯粉個湯真係好濃,濃濃香香咁,好重咖哩香味,而且個份係比較粗身啲,唔似我哋平時食開嘅米粉,鍾意食煙銀啲口感嘅人一定會鍾意,呢個我都好推介斑斕雞髀撈麵,呢個就份量好大雞髀肉好多,個汁味道亦都唔錯, CP值好高,但係咁大嘅份量係唔適合旅客食因為仲要留肚食其他野食咗幾樣野都覺得幾好味,下次再嚟嘅話一定會再嚟~ 其實我係第一次寫食評,因為我見到你間餐廳轉左手後無人講過,而且d嘢又咁好食,所以玉手寫咗呢段食評,估唔到我嘅第一次唔係寫香港嘅食評
香煎墨魚真係好好味,又夠彈牙,正!下次再嚟真係必點~