2012-02-13 471 瀏覽
去到路環,逛過路環市區,搵個海堤旁樹陰位睇睇書,原來都成2:30pm,係時候下午茶去,一心一意想去安德魯花園咖啡餐廳嘅,同樣目標清晰。下午茶時段唔算多人,唔使點等位就有得入。環境有啲逼,啲枱拍得無乜位行,被安排最埋牆嘅二人枱,感覺上冷氣有啲唔夠。幸好食物仍有水準,否則就要俾個喊面佢!葡撻MOP8依度嘅葡撻唔係即做,係附近街嘅老店做,再拎過嚟。有位落單先再放入焗爐輕輕翻熱,所以,效果應該會打咗折扣。泰式雞肉沙律 MOP42晌安德魯食「泰式」沙律,都算有少少破格啩。不過,唔好理,個泰式雞肉沙律確係正,有芹菜、青瓜、紅蔥頭、蕃茜、車厘茄,以及好多雞肉,配以魚露、酸醋,非常醒胃,啱晒今日咁大熱天時食。栗子芝士餅 MOP18咁嘅價一件芝士餅,真係好抵吓。栗子味勁重,相對地芝士味就比較薄,而且餅身口感稍為實咗啲,唔係擺得耐嗰種「硬」,覺得係魚膠落得多出嚟嗰種「實」,欠缺咗芝士餅一向嗰個柔軟感。木瓜奶昔 MOP20、紅蘿蔔蘋果汁 MOP18木瓜奶昔好大杯,食唔飽都可以飲飽。雖然木瓜好夠,但質感比較水,可能加奶或雪糕加得少,而且唔夠凍,要問侍應再加加冰先OK。相反,老婆杯紅蘿蔔蘋果汁正好多,飲落紅蘿蔔
環境有啲逼
葡撻MOP8

泰式雞肉沙律 MOP42

晌安德魯食「泰式」沙律,都算有少少破格啩
栗子芝士餅 MOP18
,欠缺咗芝士餅一向嗰個柔軟感。
栗子芝士餅 MOP18
木瓜奶昔 MOP20、紅蘿蔔蘋果汁 MOP18

木瓜奶昔好大杯,食唔飽都可以飲飽。雖然木瓜好夠,但質感比較水,可能加奶或雪糕加得少,而且唔夠凍,要問侍應再加加冰先OK。相反,老婆杯紅蘿蔔蘋果汁正好多,飲落紅蘿蔔同蘋果嘅味道比例50/50,好平衡,無話邊個搶邊個味
紅蘿蔔蘋果汁 MOP18、木瓜奶昔 MOP20
環境有啲逼