2015-10-27
澳門銀河都有幾多唔錯既餐廳,今次同朋友去尚坊試海鮮套餐($998兩位),價錢有點偏貴,但勝在環境舒適又夠靜,海鮮又夠新鮮,食得好飽,值得推介。。。MENU:手震唔好意思前菜 米通+椰絲脆餅,配三款醬汁: 酸瓜醬+蟹肉醬+肉醬,鬆脆好味,D醬都比我地清哂開胃菜:軟殻蟹正常水平,份量好少期待己久的海鮮拼盤,有波士頓龍蝦,生蠔,花蜆,阿拉斯加蟹,吞拿魚刺身,可惜用波士頓龍蝦同埋係烚熟,所以普通,其他海鮮好正,夠新鮮泰式波士頓龍蝦:E個龍蝦好食好多,煮到岩岩好熟,但波龍肉質都係普通,無計啦,一分錢一分貨黃咖喱阿拉斯加蟹:咖喱汁好味,蟹肉唔算多不過好鮮味珍寶老虎蝦:肉質鮮甜,醬味匿味,正!椰香海鮮湯椰香味一流,吊出海鮮鮮味,好好飲斑蘭椰香白飯: D飯好軟熟,好香椰汁味,食到好飽都忍唔住食多幾啖飯甜品係芒果糯米飯+泰茶慕斯,甜品好好味,無影相好可惜呀。另外加左兩杯野飲:
MENU:手震唔好意思 前菜 米通+椰絲脆餅,配三款醬汁: 酸瓜醬+蟹肉醬+肉醬,鬆脆好味,D醬都比我地清哂 開胃菜:軟殻蟹
正常水平,份量好少 期待己久的海鮮拼盤,有波士頓龍蝦,生蠔,花蜆,阿拉斯加蟹,吞拿魚刺身,可惜用波士頓龍蝦同埋係烚熟,所以普通,其他海鮮好正,夠新鮮 泰式波士頓龍蝦:E個龍蝦好食好多,煮到岩岩好熟,但波龍肉質都係普通,無計啦,一分錢一分貨 黃咖喱阿拉斯加蟹:咖喱汁好味,蟹肉唔算多不過好鮮味 珍寶老虎蝦:肉質鮮甜,醬味匿味,正! 椰香海鮮湯
椰香味一流,吊出海鮮鮮味,好好飲 斑蘭椰香白飯: D飯好軟熟,好香椰汁味,食到好飽都忍唔住食多幾啖飯 甜品係芒果糯米飯+泰茶慕斯,甜品好好味,無影相好可惜呀。
另外加左兩杯野飲: