2023-01-29 677 瀏覽
去澳門前已bookmark要去既一間甜品店網上介紹呢間既微笑雞蛋糕好得意,黎到已經係咁講要食,點知我行程太豐富既關係我到佢最後一切我先黎到當然係買唔到佢既雞蛋糕,唯有下次先再食啦關8點我7點9先去到,見佢似就關門但佢話得返打鐵豆花,一心黎到都要買架啦,應該呢樣係佢招牌菜黎,入面有(豆花,芋圓,芋泥,珍珠,紅豆),但朋友唔食紅豆所以走左紅豆開頭見佢就關門覺得都唔會係好好食既心態竟然出奇地有驚喜,暫時係我香港食過既芋圓同豆腐花中最出色既,點解話佢出色?芋圓食得出真芋頭做,唔會好粉,而且軟硬適中,唔會無味又唔會太甜,係我中意既芋圓而豆花點解話佢好食?因為佢唔會好水,都唔會好飲飲糖水咁甜,最緊要好香豆味,唔係得甜味,就咁食或者同配料一齊食都咁好食😋舖頭都幾靚,有打卡位,有機會下次一定要早d黎再試埋其他野
去澳門前已bookmark要去既一間甜品店

舖頭都幾靚,有打卡位,有機會下次一定要早d黎再試埋其他野
  • 打鐵豆花