2023-09-08 693 瀏覽
✨自助山✨等到我頸都長嘅自助餐(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🦀凍海鮮好多種類 基本嘢青口蜆蟹腳齊晒 比較特別嘅係有凍扇貝&小龍蝦 呢度嘅蟹腳係偏淡 開頭食唔慣 點知越食越好食 正因為唔會太咸 連食十幾件都無問題 而且肉質都係一絲絲嘅 好食(≧∇≦)🦪生蠔絕對係大部分人食自助餐嘅重點 可惜我唔太食生蠔 但今次見沖生蠔盤冰水幾乾淨 件生蠔又幾肥美咁我就試吓食一個 唔算腥而且都幾鮮味! (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🍲熟食呢度選擇真係超多 抽啲比較少見嘅區域同大家分享: (^з^)台灣區好冷清 只有炸雞扒/ 麵線/滷味 建議可以加個柯仔煎 新加坡區有肉骨茶& 唔同款嘅串燒 仲有有手掌咁大隻嘅燒虎蝦&螺 啖啖肉 比較特別係有湯專區 有幾款燉湯選擇 覺得偏咸~ -限時出爐: 6:30pm燒乳豬 - 正常發揮7:00pm龍躉 - 用嚟整粥同埋酸菜魚, 太飽無食7:30pm蒸鮑魚 - 鮑魚好彈牙, 可以多啲豉油8:00pm芝士焗龍蝦 - 龍蝦肉老咗少少 -無現場活海鮮!! target住現場活海鮮嘅我 見klook雖然平但寫明話唔包活海鮮 誤以為去官網正價book就有活海鮮 點知去到先知3月開始無活海鮮( ・᷄ὢ・᷅ )現場有人同我
✨自助山✨
等到我頸都長嘅自助餐(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

限時出爐:
6:30pm燒乳豬 - 正常發揮
7:00pm龍躉 - 用嚟整粥同埋酸菜魚, 太飽無食
7:30pm蒸鮑魚 - 鮑魚好彈牙, 可以多啲豉油
8:00pm芝士焗龍蝦 - 龍蝦肉老咗少少
無現場活海鮮!! target住現場活海鮮嘅我 見klook雖然平但寫明話唔包活海鮮 誤以為去官網正價book就有活海鮮 點知去到先知3月開始無活海鮮( ・᷄ὢ・᷅ )現場有人同我同樣情況 所以希望自助山可以係官網寫清楚啲!
Overall嚟講 呢間絕對係我食過嘅自助餐入面排top3 食物種類多 無論你食自助餐嘅重點係凍海鮮/ 生蠔 / 中/ 西/ 甜品 呢度都絕到做到above average! 如果你用klook個價嚟食 我覺得絕對係性價比極高嘅一餐!

▽ Rating ▽
好食: 8/10
環境: 9/10
推薦: 8.5/10
人均消費: $702/ person (klook $591)

📍 路氹城射擊路澳門上葡京綜合度假村西翼3樓308號舖