2011-06-30 555 瀏覽
見openrice咁多人推介喜連, 去完官也街 (人山人海), 己是下午3時, 出發去喜連, 原來離官也街都有一段距離, 起碼要行5-10分鐘, 點知去到落了閘, 唔知係下午休息定星期日休息,彷徨之際, 攞張資料出黎, 發現喜好廚房都係附近, 食評讚意粉好食, 便按門牌向前行, 很快便見到, 坐低叫了一碟卡邦尼意粉, 西西里海鮮意粉, 慢cook翻茄意粉及2杯飲品 (意粉一般都係38-60元), 老柀推介燒雞.但我們怕食唔晒,為免制造廚餘, 稍後才決定. 先上慢cook翻茄意粉, 家中大少話雖然得翻茄, 但超好味, 卡邦尼意粉, 個汁重好味, 一陣便KO晒, 最後上的西西里, 都好好食, 各款意粉好彈牙,汁很好味, 見食物咁有水準, 大家決定叫半隻燒雞試試(58元), 等了一段時間才燒好, 雞好滑, 一d都唔鞋口, 重好Juice. 重有些沙律伴菜, 店舖雖然細細,但很寧靜, 店員都好有禮貌, 大家都好enjoy 呢一餐.
2011-06-26
  • 卡邦尼意粉