英國城

UK CASTLE
2023-04-07 427 瀏覽
今次臨時跟屋企人到澳門旅遊,見到依間餐廳有得book, 而且見到comments也不錯,便馬上book咗試試。餐廳係一座小小的幾層高大廈,環境不算很大,但幾有特色。用餐方面,我哋無特別散叫,只是order了一個4人餐,但份量已足夠幾個大人加小朋友食。頭盤:三文魚牛油果沙律因為係4人餐,每人都有一份,份量都唔算少,係我哋第一個驚喜。主菜:有原隻烤雞,兩份威靈頓牛扒,兩碟海鮮意粉,仲有炸魚薯條原隻烤雞好好食,不用點其他汁都有味兩份威靈頓牛扒真係好驚喜,一人一半都好夠飽,而且味道都唔錯。無記錯餐牌有威靈頓魚,如果可以各選一牛一魚就更加好,因為可以試試其他野呢!本來想點豬手但一早賣哂,唯有點炸魚薯條,不過都一樣好好食,炸魚入面嘅魚好滑,但出面依然好脆,最後薯條就無特別驚喜。最後,我哋跟餐order咗幾杯飲品,凍飲真係跟香港餐飲好不同,特別是手打檸檬茶真係超好飲。In summary, 次次去澳門都要排好耐餐廳,又或者要1個月前book,但其實澳門都有好多好食嘅餐廳呢!
餐廳係一座小小的幾層高大廈,環境不算很大,但幾有特色。
頭盤:三文魚牛油果沙律

原隻烤雞好好食,不用點其他汁都有味
兩份威靈頓牛扒真係好驚喜

,最後薯條就無特別驚喜。

• 威靈頓牛扒,炸魚,烤雞