2023-02-01
氹仔分店唔可以訂位,只可walk-in攞位或用We chat掃QR code攞飛等位。我哋星期五晚去食全場滿座,好彩地方夠大,所以唔使等好耐。七彩卷沙律 (MOP$89)七彩卷係用紫菜包住甘筍、素火腿同青瓜,再拎去炸,所以外表香脆,入面有素肉嘅味道。其他配料有生嘅冰菜、沙律菜同車厘茄,沙律附有千島醬分開上以自行調味。我第1次食生嘅冰菜,口感比熟食更脆口,而且味道清甜,冇草青味。小酥肉海苔卷配叉燒 (MOP$88)小酥肉海苔卷入面包住薯蓉,好香黑松露味。素叉燒應該冇煎過,所以口感偏淋。六宮格波子壽司 (MOP$83)打卡之選,壽司用木盒上菜增添日式風味。壽司有香芒素三文魚卷、椰果壽司、牛油果卷、杏鮑菇卷、青瓜素吞拿魚卷、黃椒壽司。中間嘅波子壽司表面嘅白色半透明食材似係椰果,口感滑身帶有少少韌。老火湯 (MOP$88/ 中鍋 4-6人份量)
七彩卷沙律 (MOP$89)
小酥肉海苔卷配叉燒 (MOP$88)
六宮格波子壽司 (MOP$83)
老火湯 (MOP$88/ 中鍋 4-6人份量)