2017-09-01
上個月去了澳門玩,上OpenRice 睇到呢間好似幾正就夜晚坐的士去食,7點半去到點知經理話full booking,要等到9點先有位,慶幸當日食左太多野根本未肚餓,附近又有櫈坐,所以我地決定等..........不過等到8點覺得累了,打算明天再來食,咁返去間餐廳cancel當晚9點book明天時,侍應話有機會有位,因為有枱no show,叫我地等多15mins,最後我們成功入去食晚餐。入到點左菠菜薯仔湯,馬介休球,葡式燴海鮮飯,橄欖油香蒜炒蜆,燴牛尾同sangria。餐飽係跟餐附送的。其實呢幾樣野都係好味的,如果唔同其他餐廳比較,我是食埋其他餐廳先打呢篇野,就寫下我的感想吧。馬介休球咸魚肉不夠令到咸和香都差左少少。橄欖油蜆個湯勁好味,份量夠多,蜆細粒左d但好鮮味,不過有少少沙。最令我難忘的是燴牛尾,好夠淋,夠入味,配sangria真係一絕!但個海鮮飯我就覺得麻麻,唔係唔好食,但始終覺得用西班牙米or珍珠米會好味過用普通米。不過....如果人多我都會叫呢個,因為好大煲,抵食,我會食少少等其他人食多d,咁我可以食多d其他野。如果人多真係要點sangria飲,一邊食一邊飲,有感上添花的感覺
如果人多真係要點sangria飲,一邊食一邊飲,有感上添花的感覺,侍應會問你要紅酒還是白酒,重有酒量要多少,我點了少酒,真係好少,下次可以叫多點酒。
其實估不到閒日去食都要等位,可能是暑假吧,所以如果大家想去食又唔方便book位的話,記得要預時間去等位哦。