這裡晚上可是最尋常的酒吧,但早上卻藏了最令人驚喜既美食。來過兩次order同一款套餐,味道都彷如最初-好食,帶著澎湃的心情在內心轉圈圈!這裡的 set lunch一般$150左右,商務就要去到$2xx了,但不論什麼餐(食客我只試過4款),都令人覺得點解咁好食架,論火侯、味道、賣相都令食材充分表演出佢原有既本質,簡單來說姐廚師煮得好羅!每每餐單上既菜式都令人心大心細覺得呢樣又好食,個樣又唔錯,真係好難令人簡落手,今天就來了兩樣i)京燒銀雪魚同ii)手握壽司啦!先評這份吧,魚肉結實嫩滑,一口吃下肉質鮮美加上日本醬油,一支棒架呢! 看見右下角的芝麻醬番茄嗎? 不要看少這前菜,它可是有驚喜的,尋常一定係好生同埋帶酸,不過配上芝麻醬點都加番d分既,但這番茄質感軟淋,無生番茄個種青澀同過酸(唔知廚師點處理啦)咁樣配上芝麻醬係加左好多分羅。壽司飯粒粒分明,手握的唔會硬磞磞,每一顆都帶有黏性,不同的魚生都非常新鮮沒有雪味,就算一些平時不吃的魚食落去都沒有令人噁心的感覺,相反卻覺得幾好食,兩次過來都必點這定食。怕不飽嗎,還附送了腐皮喬麥麵,湯底清甜不過略厭麵有d過軟一口咬下很易斷,口感未到十分之正。甜點

京燒銀雪魚
雜錦壽司拼盤
腐皮蒿麥麵
甜點係紅豆糕,小滿足一下,合格而已。
紅豆糕
綠茶latte,綠茶味唔係太出,但作為一杯附餐又不用加錢既飲品來說的確幾唔錯!
綠茶Latte
總括21樓的美景加上有水準的定食,兩次過來都能保持水準同味道,非常不錯。
題外話/補充資料: 感覺安排座位方面有點混亂,一再地食到一半又要人地調位,有經驗既帶位好少這情況發生,就算有客沒有訂座應安排在walk in區,無台就是等架啦,唔係為左做多一單生意而要原本食緊既客調台,呢點非常得失d客,話哂一個餐唔平,呢點十分要改善。
2015-07-03
5 分鐘 (堂食)