2015-10-01
來澳門前, 一早睇定有咩好食又睇過FACEBOOK, IG 當然不少得OPENRICE啦~女仔通常都會被靚野吸引住, 起佢地IG PAGE見到D蛋糕超靚cap埋佢地既地圖起電話度, 佢係起大三巴附近的幸好....有朋友帶路下, 終於黎到啦, 十萬個開心簡單黑白色的店舖裝潢, 令我急不及待要走入去除左蛋糕外, 仲有其他東東的, 麵包, 杏仁脆片, 馬卡龍, 曲奇等等馬卡龍色彩都好靚, 仲有d限量特別版, 曾經出過益力多, 榴槤, 西瓜, 仲有六一兒童節既熊大可惜當日我去時....沒有太特別的我的眼光主要是尊注件裝蛋糕上有minions, 豬仔, 紅莓芝士餅, 抹茶千層餅....個個都好吸引, 不過身邊人不太吃甜品, 所以只好揀一件凍餅因為想試更多, 另外買了件不用雪的法式蛋撻, yeah就連外賣的都包裝得很精美凍餅是用紙盒包著的, 這個是裝法式蛋撻的只是買了2件, 店員都給我一個紙袋裝著凍餅每件同價, 都是MOP $38, 很抵了吧~我最後選了抹茶千層餅, 因為起香港的LADY M都很貴, 但又想試雖然可能是不能比下去, 但在沒有比較下, Cacao的都不錯面頭還有一小粒馬卡龍, 像是開
cap埋佢地既地圖起電話度, 佢係起大三巴附近的
幸好....有朋友帶路下, 終於黎到啦, 十萬個開心
簡單黑白色的店舖裝潢, 令我急不及待要走入去 除左蛋糕外, 仲有其他東東的, 麵包, 杏仁脆片, 馬卡龍, 曲奇等等 馬卡龍色彩都好靚, 仲有d限量特別版, 曾經出過益力多, 榴槤, 西瓜,
仲有六一兒童節既熊大
可惜當日我去時....沒有太特別的 我的眼光主要是尊注件裝蛋糕上
個個都好吸引, 不過身邊人不太吃甜品, 所以只好揀一件凍餅
因為想試更多, 另外買了件不用雪的法式蛋撻, yeah 就連外賣的都包裝得很精美
凍餅是用紙盒包著的, 這個是裝法式蛋撻的
只是買了2件, 店員都給我一個紙袋裝著 凍餅每件同價, 都是MOP $38, 很抵了吧~
面頭還有一小粒馬卡龍, 像是開心果的味道
不過由於放了左酒店雪櫃一整日, 馬卡龍的皮都雪淋了,
平日不是馬卡龍粉絲, 因為怕太甜, 但這個味道一定是經調效過, 適合番而家不好太甜的朋友仔
千層餅都不會太甜, 中間的cream, 最底層就有綠色的像吉士, 可惜抹茶味不太出
但只係呢個賣相, 我覺得已很滿足了!
都係不太甜, 呢件MOP$20都可以
題外話/補充資料: