收藏一段時間8月份終於搵到時間試到啦!位置係官也街附近,近[嘉模泳池]巴士站。外面望到呢間黑色小屋,感覺入面係一個神秘空間,窗邊貓頭鷹🦉裝飾,仲有魔法奶油啤酒飲~下午時間入到去中庭位置,係充滿陽光又休閑感覺,同室內兩種風格,留小小神秘感大家去睇啦~.餐牌以幾款雪糕🍦和飲品為主,必試單品有招牌冰火葡撻,正正係此行目的之一。雪糕雖然得四款,但選擇困難症發作(實際款款想試😆),正當糾結叫咩味,店家好熱情咁同我地一一介紹,介紹每款雪糕特色,而且可以先試味,試岩左再叫都唔遲咁話。▼Valrhona朱古力雪葩 $66法式冰火葡撻 $46▼提供四款不同口味雪糕/雪葩,分別係法芙娜朱古力雪葩、里斯本櫻桃酒香雪糕、荔枝玫瑰雪葩和法式頂級香草雪糕。每款試左一小口,淺淺講下第一印象。「櫻桃酒香雪糕🍒」酒香味突出,有驚喜感,講真唔係要揸車就揀佢啦。「荔枝玫瑰雪葩🌹」荔枝香外,後散發淡淡玫瑰花香。「法芙娜朱古力雪葩🍫」朱古力味的確很濃郁,順滑口感,微苦甜味,但個人喜好真心不及櫻桃酒香味個款咁驚艷,雖然只食左一啖😅。平時葡撻食得多,呢種 #法式冰火葡撻 就第一次試,每日限量⚠️,現場即點即整。香口酥脆撻皮,撻內放「

Valrhona朱古力雪葩 $66
法式冰火葡撻 $46

平時葡撻食得多,呢種 #法式冰火葡撻 就第一次試,每日限量⚠️,現場即點即整。香口酥脆撻皮,撻內放「香草味雪糕🌿」,面上係法式焦糖布蕾,用火槍將表面燒過後焦糖面脆卜卜,冰火交融,法式與葡式結合葡撻出爐了。

酥皮和焦糖面熱辣辣香噴噴,配埋冰凍奶香香草雪糕,口感豐富,好有層次感,面頭焦糖面為整個撻加了分,店家溫馨提示🔔趁熱要即刻享用,一秒攝影記錄後記得快啲食啊!
_
⭐️ 剛好當日(8月)去做緊生日應援
5 分鐘 (外賣自取)