2020-08-20
位於瑞吉酒店一樓「雅舍」,我覺得值得推薦比大家食餐飯,同時好適合生日同週年等慶祝活動。由金沙城APPLE STORE搭升降機落一層,跟指示行大約幾分鐘會到餐廳。服務態度nice,基本上每道菜時間控制得好好,亦會主動介紹餐牌同推薦菜式。宜家出示澳門🇲🇴身分證有7折優惠,性價比比不少街外餐廳高,而且服務又好👍 聽講Set Lunch 評價高又抵,睇來快啲安排去試下😍!.餐廳分左五部分,如需要訂位,會詢問係飲酒定用餐去安排位置,有慶祝活動可提早講定比驚喜,慶祝生日餐廳會送一個朱古力小蛋糕🎂。晚餐餐牌主食以生蠔、海鮮拼盤、主菜類等,服務員極力推介威靈頓牛扒餐車服務,而餐後有另一張餐牌,以甜品、雪糕、咖啡茶同餐後酒為主。.入座後先有酒精搓手液消毒,餐前免費service每人一杯餐前無酒精特飲,會上一個大餐包😱同薄脆,搭配4款唔同醬,仲有餐前小食,未到正餐開始已經飽幾成啊!.是日餐點:精選海鮮拼盤 ($588)威靈頓牛扒 ($448)粉紅木糠布甸 ($108).本來想額外叫生蠔,但服務員稱海鮮拼盤夠2-3人食用,唔建議再加點😅。呢個拼盤有龍蝦🦞、長腳蟹腳、生蠔🦪、蜆、甜蝦、青口,每款海鮮鮮甜,長腳
是日餐點:
精選海鮮拼盤 ($588)
威靈頓牛扒 ($448)
粉紅木糠布甸 ($108)
本來想額外叫生蠔,但服務員稱海鮮拼盤夠2-3人食用,唔建議再加點😅。呢個拼盤有龍蝦🦞、長腳蟹腳、生蠔🦪、蜆、甜蝦、青口,每款海鮮鮮甜,長腳蟹唔似自助餐咁鹹。
時間剛剛好推著餐車出來,威靈頓牛扒準備好,服務員現場切走酥皮頭尾兩端,再將牛扒一分為二,配上菠菜、薯蓉同菇等配菜拌碟,有點少可惜是先切牛扒再整配菜,搞到牛扒慘出來血水浸軟左酥皮,但觀察到第二枱唔係咁做法,好睇服務員點做,睇你好唔好彩😅。味道真心唔錯,牛扒熟成程度剛好,係酥皮影響左少少。
甜品木糠布甸酸酸甜甜,餐廳再額外送多一Set甜品拼盤比客人試,我對佢唯一記憶係好甜😂 只要你鍾意甜就會覺得好味。
_
⭐️ 各大酒店優惠令到一位難求,建議大家提早訂位。
⭐️ 需加一服務費