2023-07-29
🇲🇴 澳門手信推介 🍍 菠蘿彪 🛍️今次去澳門,除咗葡撻之外,我仲買咗呢一款近期興起嘅熱門手信: @bolobellmacau 😍 呢間店舖希望再傳統嘅「菠蘿包」用創新嘅理念延續傳乘落去,所以創出咗好多款以菠蘿包為提嘅烘焙品🥯🍡 菠蘿包串串 ($29)呢個串串就係鎮店之寶,我都係因為想試呢個而去嘅😆 一串「菠蘿包」會有三個,分別係伯爵茶、抺茶、玫瑰紅茶味🍵,三款茶味各有不同顏色,非常吸引🤩! 而且串串仲會爆漿添㗎,超正!菠蘿包🍓 蔓越莓乳酪味 ($15)🧋 泰式奶茶味 ($16)之後試咗兩個大大件嘅菠蘿包,佢哋都係有creamy嘅餡料,蔓越莓味比較清新,配埋cream cheese 都唔會膩💛 泰式奶茶味好香濃,茶味好醇厚!菠蘿皮麻糬🍫 朱古力味 ($10)🍵 抺茶味 ($10)大推菠蘿皮麻糬❣️ 香脆嘅菠蘿包皮,配埋煙韌嘅麻糬超正🤤 仲有六款口味揀,我就揀咗朱古力同抺茶,特別鍾意朱古力,濃郁又唔會太甜🤤🥧 蛋撻菠蘿包 - 開心果味 ($28)蛋撻菠蘿包超大件🤪 仲有近期超hit嘅開心果味揀🤩 個蛋撻皮焗一陣再食會更脆! 然後啲開心果餡仲有啲流心㗎🤤
🍡 菠蘿包串串 ($29)
菠蘿包
🍓 蔓越莓乳酪味 ($15)
🧋 泰式奶茶味 ($16)
菠蘿皮麻糬
🍫 朱古力味 ($10)
🍵 抺茶味 ($10)
🥧 蛋撻菠蘿包 - 開心果味 ($28)