2017-03-01 4475 瀏覽
最近幾年工作好忙,經常忽略咗家人,為了彌補家人特意抽去一個週末陪daddy,mommy去澳門轉多一圈。難得去玩,又係陪家人,肯定要住好吃好喇!特意選咗住係悅榕莊,因為悅榕莊本身就係一個非常好嘅Hotel,而且佢又有好多好正嘅餐廳。餐廳選擇咗係31層嘅貝隆餐廳,品嘗咗〃週六下午茶〃(係Hopetrip度booking先HKD378一位)。週六下午茶,共有十款小點心,單單三文治就有三種口味,開心果多士三明治、黑橄欖配綠茶多士、藍鰭吞拿魚蕃茄三明治。我最鐘意嘅點心係火腿蛋醬甜筒、馬卡龍和雜錦鮮果。火腿蛋醬甜筒個脆皮筒裡面加咗義大利風乾火腿〃Prosciutto〃,仲搭配咗兩種醬料搭配,一種係咖喱味,另外一種係酸甜嘅蛋醬。個人就比較鐘意酸甜味個蛋醬,比較開胃。我平時好少食馬卡龍(因為太甜),但是貝隆個馬卡龍又剛剛好窩,甜度適中。仲有雜錦鮮果,滿滿嘅Cream超正。
馬卡龍
用餐優惠