2008-04-28
今嗰星期三去咗威尼斯人住一晚.因喺賭場輸咗幾仟元,橫掂輸咗咁多,不如食餐好啦.我同朋友去咗 威尼斯人嗰間Morton鋸扒.以下是小妹餐廳嘅意見:餐廳環境:餐廳裡面是黑漆漆的,本人就比較喜歡光猛D嘅地方服務員:看不到有中國籍嘅 服務員.全英語對話,英文差D嘅 請不要入去食嘢(請問咁點招呼有錢嘅國內同胞呢?)餐牌:只在近開放式廚房上掛上一個黑板手寫上食物同價錢.當我哋向一名菲律賓籍服務員取餐牌時,他即時推了一架餐車到我哋嘅枱.餐車上放了一盤不同嘅牛扖,1隻波士頓大龍蝦,1嚿三文魚扖,1嚿吞拿魚扖.之後該服務員用一口流利嘅菲律賓英語逐一同我哋介紹.即是說該餐廳是沒有餐牌比你慢慢看.食物:我哋2嗰人當日叫了………落完order后服務員立即就送上一個好大嘅麵包.切開時是出煙嘅.不過食落去就覺得一般啦!頭盤1.蝦:上枱時一碟有3隻.大隻及非常之爽口.正!2.生蠔:上枱時一盤有6隻.OK啦!主菜3.Rib Eye Steak:叫了medium rare,燒得剛剛好,肉心還是粉紅色的.4.羊扖:同樣叫了medium rare,肉質比牛扖還好.本人覺得有少少”蘇”.但如果鍾意食羊嘅應該會覺得好正.Sid
餐廳環境:餐廳裡面是黑漆漆的,本人就比較喜歡光猛D嘅地方
食物:我哋2嗰人當日叫了………
頭盤
1.蝦:上枱時一碟有3隻.大隻及非常之爽口.正!
2.生蠔:上枱時一盤有6隻.OK啦!
主菜
Side Disk
5.波菜蘑菇:食到中間發現菜內有沙.同服務員講叫佢換碟淨蘑菇.無say no 並立即同廚房講.服務好.抄淨蘑菇比有波菜嘅仲好食.
6.焗薯:Ok.
7.露笋及西蘭花:露笋非常爽口,一定是貴價貨.西蘭花就一般啦.
食完后服務員拿了一盤甜品比我哋選擇同問我哋要唔要咖啡茶.但因為食完以上嘅嘢已經好飽,所以無叫到.
埋單時收1仟8佰幾,好貴呀!但D嘢非常之好食,食得出所有食材都是貴價貨.所以都覺得值嘅!