2008-10-26
** 此 食 肆 的 第 一 個 笑 **(第307篇食評為澳門的第一篇)(24-10-08Fri)中午同男友到達澳門,約1:30pm到o黎營地街市,男友先到池記牛什排隊等買牛什撈麵,因太多人喇,佢知隔離呢間勝記咖啡都好出名,於是叫我先幫佢買杯熱鴛鴦,咁我都買杯熱奶茶畀自己先.o係等o既時候,見有即煎豬扒做豬扒包,不過唔問男友住,因唔知牛什撈麵有幾大碗,老闆分別加o左適量o既奶同咖啡到兩個杯,然後畀兩個紅茶壺,茶隔同一杯熱水我,真好人,糖就要自己加o既,有兩個好心人畀兩個位我,多謝晒.見男友等好耐,我於是我問男友食唔食豬扒包,佢話食,咁我又買.咁我先飲加紅茶,調好味,飲一啖,嘩!好滑呀!真係好正,不過呢兩杯飲品共$13.00,都幾貴.$9.00o既豬扒包整好喇,老闆好好人虔過o黎,件豬扒好薄同細件,但麵包都烘過,脆脆的,我覺得OK o既,不過唔算抵食,但誠意加分.Total: $22.00
(第307篇食評為澳門的第一篇)
Total: $22.00