2014-12-30 6459 瀏覽
呢間餐廳係朋友介紹,話個沙翁好正!特登去搵(澳門啲街好難搵!)去到門面好懷舊,名稱又雅緻!入去就打仗咁!環境好殘,舊冰室格局,燈光昏暗,大家坐到好迫!場內阿叔居多!咁遠來到,無理由唔試下!在店員幫手下,坐到近水吧一張圓枱!餐牌夾在玻璃下,問店員仲有無沙翁,佢話未夠兩點就賣晒(當時四點幾!)無沙翁,見多人食蛋撻,咪叫兩個蛋撻,朋友叫多杯熱奶茶!食物好快到(現成夾上碟)可惜蛋撻凍晒,蛋漿一啲都唔嫩滑,實的的!酥皮已經唔酥!味道唔錯,可惜溫度唔得!熱奶茶:朋友話茶底好味!但墊杯隻碟破爛得好離譜,我好奇個洗碗係洗碗定掟碗!咁都可以攞出來招呼客!唔怕𠝹損手?  (圓週崩嘅多過好嘅)之後又見好多人食叉燒餐包,就叫一個:麵包鬆軟,但又係好凍,叉燒好少,基本上食唔出係乜味,因為已經凍到「擎」晒,有半個包仲係無餡料! 肥髀加多一杯熱朱古力!佢話好味!但隻碟又係超級破爛!我唔知個沙翁有幾勁好味!但都唔會再來試!因為覺得呢間餐廳好無心做!店員勤快!

(圓週崩嘅多過好嘅)

肥髀加多一杯熱朱古力!佢話好味!但隻碟又係超級破爛!

叉燒包
蛋撻