好評,特單冒名而來,呢間系澳門一間稍有名氣食葡國菜餐廳,原本以咖哩出名升,多左客源發現佢其他食物質素都唔錯,如果唔系應該唔會專程去試,因為位置實在太辟,交通唔方便餐廳分為內座同室外座,比較喜歡坐室外,去到既時間已經見好多食客等位,好在有訂枱之餘守時盡責,好快就可以入到座今次order:Jug Sangria-一款有蘋果、紅酒🍷加冰特調既飲品,幾特別,易入口之餘仲有果香味,入口過後有少許紅酒澀味,但都幾滿意呢樣飲品酥皮龍蝦湯-酥皮十分之脆,由於焗過既湯更加保溫,令湯更加保持熱道,令湯本身既味道濃左同夠熱已經唔錯葡國青菜湯-有驚喜,入口順滑,有d似忌廉湯,但加左雜菜落去覺得味道有小清新,冇咁油膩炸馬介休薯仔球-馬介休其實系葡國地道小食,葡國都幾中意用馬介休創食譜,馬介休即系鹽漬鱈魚,今次佢用加入薯仔混合炸球,其實薯仔味重d,只系帶淡淡魚味,要知道炸薯仔球真好講究經驗同實力,可以炸至粒粒差唔多既大細同色澤程度,感到配服蜜椒德國咸豬手-呢個必須由配菜講起,薯條非常脆口而入面薯蓉份量足夠,好冇薯味,即使凍左佢都仲系脆口,估計薯條唔似香港速食文物咁由油炸成,過程快捷不過一凍左油份就會開始滲漏出黎,

今次order:
Jug Sangria-

酥皮龍蝦湯-

葡國青菜湯-

炸馬介休薯仔球-

蜜椒德國咸豬手-
估計薯條唔似香港速食文物咁由油炸成,過程快捷不過一凍左油份就會開始滲漏出黎,令薯條又油又硬,而呢份薯條之所以冇以上問題應該系用焗製方法去處理薯條,非常驚喜,而豬手又系十分夠軟,脂肪比例分怖唔錯,配搭黑椒既少辣增加左成個豬手既肉味,飲住特飲食一流

咖哩雞配白飯-
聽講由咖哩出名,點可以唔試咖哩,咖哩反而冇點帶到驚喜,唔系唔好食,只不過唔會系誘因令人想特單黎試,反而有少許失望

上湯龍蝦伊麵-
同一般中菜煮既水準一樣,係絲毫分別,所以最緊要系龍蝦🦞夠靚夠鮮,份量亦合理之內,不過下次就唔會再嗌,因為香港都食得番既滋味就唔特單再探究

火焰雪山蛋糕-
由於非常滿意餐廳水準,就算食到好飽好飽,都因難得一到既機會,再試埋呢到甜品,點左道香港都有不過比較少店有售既甜品,店員一到好快就幫我地點起個火叮囑注意安全,等火熄左後我地就開始試味,好重酒精味,有好多既好多既cream系入面,大概2分1比例都系cream,系致肥必選,入面配合幾款唔同口味既雪糕,配cream食用味道唔錯,賣相亦估左好高分數

酥皮龍蝦湯
葡國青菜湯