2016-08-22 5494 瀏覽
1. 釀蟹蓋 有蟹肉有蟹膏但係原來係冷盤,只係用嚟點麵包點多士嘅醬多啲囉。。。不過,味道係好食既!2. 馬介休沙律只有三舊好細嘅馬介休球,然後係一般沙律有既菜。。。。。不過,味道都係唔錯既!3. 海鮮拼盤龍蝦!大蝦!生蠔!青口!大蜆 !蟹鉗!蟹蓋!,海鮮大雜燴!呢個dish食到我哋Lam Lam 喇😛4. 葡國燒雞好搞笑見到雞有兩款,一個係葡國雞一個係非洲雞!一心諗住非洲雞會燒到乾曬,就i點葡國雞啦!點知睇少咗隻字係葡國「燒」雞!!有驚喜!燒得唔乾都幾好食!但呢個菜略嫌 普普通通不過不失!5. 葡國燴豬手又好搞笑!以為葡國豬手就會好似德國豬手咁樣笑得又香又脆,點知好似成煲豬手湯咁,味道真係好似飲湯食湯渣咁。。。。裏面啲豆有幾好食嘅。。6. 比利時朱古力心太軟全晚既驚喜!我一向超鍾意食心態但係呢一個葡國餐廳嘅比利時朱古力心太軟,個外層十分之薄!一切開裏便嘅濃郁朱古力心用晒出嚟,係激筍嘅朱古力醬少少份嘅感覺同味道都冇!!一定要過嚟試!包你一試難忘!!7. 唔知乜嘢木糠布甸你齋睇個樣,就算食埋落口都唔知呢個原來係木糠布甸。。。味道普普通通就只係好似食咗一大啖忌廉咁樣!8. 蘋果批正正常常一個
1. 釀蟹蓋
2. 馬介休沙律
3. 海鮮拼盤
4. 葡國燒雞
5. 葡國燴豬手
6. 比利時朱古力心太軟
7. 唔知乜嘢木糠布甸
8. 蘋果批
正正常常一個蘋果批,佢上面鋪左好多杏仁片片,食落去又有蘋果肉既甜又暖笠笠又有脆口嘅感覺呢個蘋果批我俾佢70分

係食咗八樣嘢😛不過呢間葡國餐廳比我感覺有少少古怪,唔係好似平時會食到嘅葡國餐咁,唔知係咪我大鄉里呢😅😅😅
2016-08-14
10 分鐘 (堂食)
  • 心太軟