2018-04-24
早一晚喺openrice book左檯,可以remarks埋慶祝生日,同埋寫上字句。去到比預期中少人,幾圍客人,已預留咗梳化位置既枱,枱上面已放Happy Birthday牌💕。一坐低窩心的職員應該見到我有咗,所以拎個cushion幫我放喺背脊靠住😊另一位職員落order時我點了牛扒,問我要幾成熟,我答佢"well done"原本佢話一般7成左右如果太熟怕un, 但我同佢講因為有咗BB唔食得太生及有血,佢了解左都話ok幫我同廚師講聲。前菜我叫了的有鱸魚(刺身醃製)及沙律菜,上菜時職員話廚師話魚生怕唔啱我食,問我需唔需要另外再整熟的畀我,我話唔需要ok了,後來都有送咗一份煎魚比我,廚師真係好細心~仲整得好好食呀!魚皮煎得好香,只落咗少少鹽調味,好啱我口味😊👍主菜的牛扒雖然點了係全熟,但係一啲都唔un,好軟好味~薯條亦炸得夠脆~lunch set甜品係自助形式任食,不是太多選擇但大部分都好好食,尤其係朱古力蛋糕,唔算太甜又好濃嘅可可味,有不同層次口感!餐飲點了Latte和熱朱古力,Latte超大杯,反而朱古力係勁細杯上面仲有好多cream,係超級勁濃可可😝上餐飲後,一位職員推左部好壞舊西式
上餐飲後,一位職員推左部好壞舊西式"大音樂盒"機出黎,用手搞出生日歌,再送上生日蛋糕仔出黎,氣氛好好吖~老公都好開心☺
呢part係free的,所以如果黎食飯慶祝生日、週年紀念真係唔錯既選擇😁
餐廳送上的生日蛋糕
前菜-鱸魚扁豆沙律菜