2018-08-18
話說每星期嚟一次澳門工作,都嚟咗幾個星期,今次都最後一次🈵️,但都未食過葡國菜,所以search吓有咩葡國餐廳,我仲以為都係search到小飛象🐘,小木偶嗰啲🗿er…點知大部分都係講依間蕃茄屋🍅歸納我睇到嘅就係: 澳門人好少會去食,大部分係遊客💺,抵食👍,好食😋。雖然話係遊客食店,但由大三巴行過嚟🚶♂️🚶♀️都有少少遠,我點零嚟到,有好多人等緊,食完兩點幾,門口都仲有人等緊(相),行完曬完🌞乜胃口都冇晒,所以叫咗唔多嘢食,不過本身我都唔係食得多😝打開餐牌睇吓有乜食,點知睇到公司自我介紹,發現唔係正宗葡國菜,又有啲非洲菜,又有啲中國菜,原來係 fusion菜😏馬介休球,外脆內滑,都幾好味另外叫咗個招牌菜,阿里爸爸焗雞扒飯,我食落就覺得似肉醬意粉轉飯🍝➡️🍚+雞扒🐓,大家應該估到係咪味,但個雞都幾滑,份量亦相當足有樣嘢真係值得讚,門口啲人周圍坐,店員都會請佢哋坐埋一邊,唔好塞住條路,唔會自私,因為自己要做生意而騷擾其他居民👍👍👍
馬介休球,外脆內滑,都幾好味