2011-01-01 53 瀏覽
今天我和HONEY坐船過去澳門玩, 去之前已經心裡有數, 必定要去試一試添發既魚翅!我地兩個拎住本旅遊門, 落船之後由碼頭坐新福利巴士3號去到新馬路落車,目標地點唔難搵, 因為一行入果條有D古式古鄉既街就見到一條長長既人龍!!但係我地為食心切, 一於照排!!結果排左45分鍾左右先有位真係人頭湧湧呀!由於我地起排隊等位既時候已經諗好食D咩, 所以一坐低就叫野食啦!(依間店規定每人都要食一樣野, 大家記住啦)我地要左一個$75既海參魚肚大隻翅同埋$35既豪華碗仔翅,等呀等...都要等5分鐘...有得食豪華碗仔翅啦!味道OK鮮甜, 但係肉絲+水為主, 用料較少, 成碗只有一塊翅同埋少少翅碎,不過$35既價錢都尚可接受, 但如果再去就會加多少少錢食$75以上食完再等多10分鐘, 原煲上既海參魚肚大隻翅黎啦!放低左仲見到佢係咁滾, 果然熱力十足! 應該係即叫即煲的!好燙口, 不過超好味! 鮮到不得了! 而且仲有好多翅, 有成7-8大塊,足料之外, 口感亦相當唔錯, 一條條的, 非常彈牙魚肚就夠爽口, 好食! 唯一係海參只有兩小塊而且偏糊口, 有D美中不足但係整體黎講都好YUMMY!我地一定會再去
但係我地為食心切, 一於照排!!結果排左45分鍾左右先有位
真係人頭湧湧呀!

(依間店規定每人都要食一樣野, 大家記住啦
我地要左一個$75既海參魚肚大隻翅同埋$35既豪華碗仔翅,
等呀等...都要等5分鐘...有得食豪華碗仔翅啦!

中上:)

超正!

食完再等多10分鐘, 原煲上既海參魚肚大隻翅黎啦!
放低左仲見到佢係咁滾, 果然熱力十足! 應該係即叫即煲的!
足料之外, 口感亦相當唔錯, 一條條的, 非常彈牙

但係整體黎講都好YUMMY!我地一定會再去食^^
2010-12-29
45 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
紀念日