是日覓食,有朋友推介呢間,話係米芝蓮一星,晚市小菜唔錯,不過我哋嚟食lunch,就冇叫小菜,淨係叫點心前菜幾精緻,入口酸酸地幾開胃黑魚子翡翠元貝餃,裏面嘅元貝幾足料鮑魚燒賣皇,賣相普普通通,味道都普普通通😅高湯上素鮮竹卷,勝在夠大件蜜汁黑豚叉燒酥,叉燒酥好鬆化,但係個酥皮我食落就覺得油咗啲🤏🏻鮑魚燒鷄焗餐包,漏單,等咗大半個鐘都冇嚟,問職員,職員話漏咗落單,但係之後又等咗起碼半個鐘,催多一兩次,先有得食。味道嚟講,就真係唔係好啱我口味,而且唔知係咪餐包上面搽咗蜜糖嘅關係,咬落好粘牙魚片魚湯西施粉,魚湯真心正,好甜好濃,魚片處理得好好,無骨,魚片是脆脆的,唔會一夾就散晒,魚湯同魚片一啲腥味都冇,終於有返少少米芝蓮水準😂可能佢小菜真係好好食啩,不過點心就真係好普通,但係點心價錢一啲都唔普通😅

前菜幾精緻,入口酸酸地幾開胃

黑魚子翡翠元貝餃,裏面嘅元貝幾足料

鮑魚燒賣皇,賣相普普通通,味道都普普通通😅

高湯上素鮮竹卷,勝在夠大件

2024-07-20
  • 魚片魚湯西施粉