2024-10-02
每一款菜色,只要同蟹黃有關係既,都好好食❤好鮮味❤好惹味❤ 佢地既蟹王係用大閘蟹既蟹肉同蟹王撈埋一齊,所以膏同肉既鮮甜都有齊哂❤最緊要係唔洗自己處理,勁方便。我地今次叫左極品蟹黃撈飯❤一豌蟹王有8-10隻大閘蟹既蟹肉同蟹黃,鮮嫩濃郁既蟹黃,撈飯食真係絕配,淡淡既飯香,索哂蟹黃既醬汁,令蟹黃既香氣更上一層!!! 而且仲有2款小食+一杯香甜薑菜, 招牌菜必點!蟹黃夾饃❤白飯變饅頭,又係另一個口感!!! 饅頭夠哂熱,食起黎好煙UN,係撈飯之外另一口感推介。蟹黃蒸芙蓉蛋❤蒸蛋吹彈可破,配上蟹黃湯汁,呢個蒸蛋味道好豐富。蟹黃豆腐素食魚翅煲❤大大煲,素翅好彈牙勁掛汁,夾埋嫩滑既豆腐,又係白飯殺手!!!招牌酸菜魚❤新鮮原條大魚一片片起出黎,有魚肚位,有D魚片有魚骨,真係好鮮味,魚肉嫩滑零腥味,夾埋酸菜同白蘿蔔條,正!蟹粉卜卜蜆❤一粒沙都冇!! 仲要粒粒都開哂口之餘,仲好鮮甜。先講份量真係好大煲,一黎到,店員再淋上蟹皇,之後焗一焗再開蓋自己撈一撈,成煲既鮮甜香氣真係好似火山爆發咁,粒粒肥美蜆肉,飲埋個湯底,好滿足!!胡椒豬肚雞煲❤胡椒豬肚雞,胡椒味濃唔死辣,味道夠哂辛香,而且豬肚爽口 用上清遠雞 雞肉
胡椒豬肚雞煲❤胡椒豬肚雞,胡椒味濃唔死辣,味道夠哂辛香,而且豬肚爽口 用上清遠雞 雞肉嫩滑juicy,又一必點!!
飲品方面,佢地都有多款自家製既! 我最中意
粉紅渣女❤有乳酸,所以飲起黎酸酸甜甜好解膩~
薄荷青檸❤味道清爽 好提神!
真心推薦俾大家,如果一大班人黎食既話,一定仲開心,因為佢地既份量都好大,人多黎食,可以食更多同唔同菜色。