2023-12-26 253 瀏覽
而家澳門🇲🇴越嚟越多邪惡燉蛋甜品🍮。我哋今次嚟到澳門荷蘭園⛲️,搵到一間可以一次過食晒唔同打卡冰品📸、甜品嘅小店🍧。舖頭主打台式豆花冰品🇹🇼,仲混合埋本地元素㖭🇲🇴。而且呢度嘅冰品份量幾多😍,啱兩個人share✌🏻。.🍨打鐵豆花($38)豆花夠綿滑😋,而且豆香味濃郁,甜甜香香好正💕。一啖仲可以食到香綿嘅芋泥、煙韌QQ嘅芋圓🍠、同埋甜甜香香嘅紅豆🫘,一啖嘅味道口感好豐富👅。黑糖水嘅甜度適中🍬,所有配料混合出嚟好夾。.🍮法式焦糖布甸($51)法式焦糖布甸超大塊🇫🇷,好邪惡!表面燒香咗嘅焦糖脆卜卜🔥,下面嘅布甸奶香🍼同蛋香🍳都夠晒濃郁。仲有芋圓、紅豆、珍珠😆,帶出各自嘅味道同口感,好豐富🫦,又可以中和焦糖布甸濃郁嘅感覺🎐。底下嘅椰汁挫冰🌴食到最後吸收埋焦糖布甸嘅味道🍧,好味。.🧁魚蛋雞蛋仔將迷你雞蛋糕整成波形🍡,仲有表情😙,好可愛。仲有迷你Oreo餅🍪。食落蛋香味香濃🍳,內餡軟身香綿🥳,食得出蛋香味,亦都夠濕潤😝。
🍨打鐵豆花($38)
🍮法式焦糖布甸($51)
🧁魚蛋雞蛋仔
2023-12-25